Dosyanın içinde Trojan olup olmadığını anlama

reşit42

Hectopat
Arkadaşlar benım kafama takılan konu, bır dosya bıze geldıgınde o dosyann ıcınde trojen vs. Virus oldugunu nasıl anlarız?

Antivirüs programın varsa ve etkinse uyarı verecektir zaten. Şayet yok ise zaten bir süre sonra bilgisayarı yormasından,bilgisayarda ki performans düşüklüğünden yine anlarsın. Sanırım sen 2. yöntem ile anlamak istemediğin için soruyorsun. Dediğim gibi antivirüs programın var ise anlaşılır zaten.

O doğru da kardş ben dıyorum kı mesela bırı bana vınrar dosyası yolladı. O dosyayı açmadan ıcınde olup olmadıgını ogrenemem mı?

O dosyayı açmadan içinde olup olmadığını ancak taratarak bulabilirsin.

Antivirüs programın bulabilecek kadar güçlü ise tabii ki uyarı verir.

Ancak herzaman Virustotal jotti ve benzeri ise yaramayabilir.
Dosya guncel Full Un Detected ise bulamaz.
Bazi analiz araclari ve programlama bilgisi ile ogrenilebilir.
Ancak bunun icin bilgisayar teknolojisini Mukemmel otesi bilmek gerekir.

Bir dosyanın içerisinde zararlı olup olmadığını bilebilmek için silme özellikli ve silme özelliksiz yazılım araçları kullanılabilir. Silme özelliksiz tarama araçları ile de Loglar alınabilir. Bütün bilgiler tek tek kontrol edilir ve araştırılır. Zararlı bilgiler varsa özelliği tesbit edilir. Bunlar için programlama bilgisine ve mükemmel ötesi bilgisayar bilgisine de gerek yoktur. Sadece araştırmak ve emek gerektirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…