İyi akşamlar. Önemli bir sorunla karşı karşıyayım ve hemen düzeltmem gerekiyor. Bir dosya indirdim ve birlikte aç dedikten sonra not defterini seçtim. Bu işlemi geri almam gerekiyor, bir yolu var mı?
Yanlış görünen hali:
Olması gereken:
Dosyanın görünümü alttaki gibi olmalı ve ismi TR.file olması lazım ama değiştirdiğim zaman dosyanın ismi TR oluyor. Bu işlemi geri almanın bir yolu yok mu? Düzeltemezsem büyük sıkıntıya girebilirim. (Dosyayı açıp kontrol etmem mümkün değil çünkü 100000'den fazla İngilizce cümle yazıyor içerisinde.)
Amacınız uzantı değiştirmek ise başlat menüsüne gelip "Dosya gezgini seçenekleri" yazıp çıkan bölüme girin. Ardından çıkan sekmeden görünüme gelip "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" bölümünün tikini kaldır. Anlamadıysan @Flarry_r bu arkadaşta videolu çözümünü atmış.
Amacınız uzantı değiştirmek ise başlat menüsüne gelip "Dosya gezgini seçenekleri" yazıp çıkan bölüme girin. Ardından çıkan sekmeden görünüme gelip "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" bölümünün tikini kaldır. Anlamadıysan @Flarry_r bu arkadaşta videolu çözümünü atmış.
Olması gereken halinin uzantısına bakın ve not defteri halinde olan dosyanın uzantısını o şekilde yapın. Yani benim anladığım sizin istediğiniz not defteri şeklinde olmaması. Dosyaya sağ tık yapıp özellikler seçeneğine bakın. Orada uzantısını görürsünüz.