Dosyanın uzantısı değişti

• Konuyu başlatan Rouly
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.547

Rouly

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
İyi akşamlar. Önemli bir sorunla karşı karşıyayım ve hemen düzeltmem gerekiyor. Bir dosya indirdim ve birlikte aç dedikten sonra not defterini seçtim. Bu işlemi geri almam gerekiyor, bir yolu var mı?

Yanlış görünen hali:

Olması gereken:

Dosyanın görünümü alttaki gibi olmalı ve ismi TR.file olması lazım ama değiştirdiğim zaman dosyanın ismi TR oluyor. Bu işlemi geri almanın bir yolu yok mu? Düzeltemezsem büyük sıkıntıya girebilirim. (Dosyayı açıp kontrol etmem mümkün değil çünkü 100000'den fazla İngilizce cümle yazıyor içerisinde.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Dosyanın açılacak uygulamayımı geri almak istiyorsun yoksa dosyanın uzantısını değiştirmek mi?

Sağ tık özellikler de ismini oradan değiştirmeyi dene.

İyi akşamlar. Sorunu tam olarak anlamadım fakat çözebileceğini düşündüğüm bir yöntem var:

Dosyanın uzantısını değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Nette şöyle bir video buldum;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu şekilde dosya uzantısını doğru hale değiştirip tekrar deneyin.

Amacınız uzantı değiştirmek ise başlat menüsüne gelip "Dosya gezgini seçenekleri" yazıp çıkan bölüme girin. Ardından çıkan sekmeden görünüme gelip "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" bölümünün tikini kaldır. Anlamadıysan @Flarry_r bu arkadaşta videolu çözümünü atmış.

Dosyanın açılacak uygulamayımı geri almak istiyorsun yoksa dosyanın uzantısını değiştirmek mi?
Sağ tık özellikler de ismini oradan değiştirmeyi dene.
Sorunum dosyanın uzantısını değiştirmek değil arkadaşlar. Dosya şu an not defteri dosyası olarak görünüyor, bu bir soruna sebep olur mu?

Sorunum dosyanın uzantısını değiştirmek değil arkadaşlar. Dosya şu an not defteri dosyası olarak görünüyor, bu bir soruna sebep olur mu?

Dostum bizim anlatmaya çalıştığımız dosyanın uzantısını değişirirsen dosyanı yeniden olması gerenen forma sokabilirsin demeye çalıştık.

Ama dosyan bu şekilde de açılıyor ise herhangi bir sorun yok, dosyanın türü boyutu çok fazla olunca bile değişebiliyor.

Olması gereken halinin uzantısına bakın ve not defteri halinde olan dosyanın uzantısını o şekilde yapın. Yani benim anladığım sizin istediğiniz not defteri şeklinde olmaması. Dosyaya sağ tık yapıp özellikler seçeneğine bakın. Orada uzantısını görürsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…