Dota 2 mi yoksa LoL mü oynanmalı?

DionPvP

Femtopat
Daha fazla  
Bu tarz oyunlar hoşuma gitmeye başladı, Albion Online'dan başladım bu tarz oyunlara, ne kadar alakasız olsa da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Albion MMORPG, bunlar MOBA birbiriyle nasıl bağlantı kurudn acaba.

Kankam bilmiyorum ikisinin de kombinasyonlar aynı ikisi de strateji gibi bir şey dediğim gibi anlamsız şekilde hoşuma gitti. Yargılamak yerine önerseniz daha iyi olur.

İki oyunun da albion ile pek alakası yok fakat başlanacaksa LoL daha rahat öğrenilebilir. Dota 2 ise daha karmaşık ve öğrenmesi zor bir oyun, maç başına geçen süre de LoL'e göre uzun olduğu için LoL'ü tavsiye ederim.

LoL öneririm ancak TR serverinde oynamamanızı da şiddetle öneririm aksi takdirde başladığınıza pişman edebilir.

LoL, yeni oyuncuların anlaması daha kolay ve istendiğinde derinleşmeye de müsait yapısı var. Bu yüzden sizin için LoL daha iyi olacaktır. Ancak Dota 2 daha iyi bir MOBA olduğunu düşünüyorum. Tekrar başlamak istesem herhalde Dota 2 derdim.

Kankam bilmiyorum ikisinin de kombinasyonlar aynı ikisi de strateji gibi bir şey dediğim gibi anlamsız şekilde hoşuma gitti. Yargılamak yerine önerseniz daha iyi olur.
Bu durumda siz izometrik bakış açılı oyunları sevmişsiniz anlamı çıkartabilirim herhalde. Ben genel, her türden bir şeyler sunayım size. Hem fikir bolluğu olur hem de belki hoşunuza giden bir şeyler buluruz. Siz detaylarını araştırırsınız beğendiklerinizin.

Eğer mutlaka rekabetçi MOBA arıyorsanız;

• LoL : Özellikle Türkiye sunucusu ciddi sıkıntılı. Kitlesi epey problemli. Oyun güzel, alışması görece kolay. Zaten türün en çok oynanan oyunudur. Oyuncu sayısı çok fazladır.
  • Dota 2 : Daha fazla taktik bilgi isteyen, eşleşme bilgisi isteyen, kısaca daha zor bir oyun. Ama alışınca, kazanmaya başlayınca daha fazla tatmin ediyor beni şahsen. Başarmışlık hissini daha çok veriyor oyuncuya.

Bunların arasında yeniden türe dönecek olsam Dota'ya dönerdim. Ama MOBA türü yavaş yavaş ömrünü tamamlıyor gibi görünüyor. Eski tadı yok gibi geliyor bana. Zevk ve tercih meselesi tabii.

İzometrik MMO arıyorsanız;

• PvP odaklı arıyorsanız zaten Albion Online türün zirvesinde duruyor. Oynamışsınız da. Devam etmek en doğru seçenek.
  • PvE odaklı arıyorsanız belki Lost Ark diyebilirim. Ancak kötü yönetiliyor. Oyuncu sayıları da çok düştü.
Grind temelli oyun seviyorsanız;

• Path of Exile 1-2 : Çeşit çeşit buildler ile çok hoş bir PvE grind oyunudur.
  • Last Epoch : PoE serisinin eksiklerini oynanış ve sistem anlamında kapatır. Ciddi anlamda bu türün en iyi oynanışına sahiptir. Ama içerik olarak kısıtlıdır.
  • Diablo 4 : Olmadı olduramadı... Diablo serisi tahtını Path of Exile'a kaybetti. 10 senedir böyle bu durum. Yine de Blizzard fanıysanız, Diablo evrenini seviyorsanız güzel oyundur. Adamlar evren ve NPC tasarımını çok iyi yapıyor sonuçta.

Hikaye temelli güçlü yapımlar arıyorsanız;

• Baldur's Gate 3 : İnanılmaz kaliteli bir oyun. Hikaye sunumu, rol yapma hissi, Dungeons and Dragons evreni ve sistemi derken başyapıt niteliğinde bir oyundur. Eğer FRP'ye ilginiz de varsa hiç kaçırmayın derim. Alışması zor bağlanması çok kolaydır
  • Divinity: Original Sin 2 : Baldur's Gate 3'ü yapan firmanın bir önceki oyunu. Aynı temellere dayanır. Ama BG 3'te hikaye ağdalı ilerler, sunum yavaştır. Divinity ise biraz daha aksiyonlu bir seridir. Daha sık savaş, daha bol aksiyon, biraz daha hızlı bir oynanış... Ama her iki oyun da çok çok kalitelidir.

Teşekkür ederim asmarde LoL'e başladım 2 gündür oynuyorum neredeyse ama TR serverindeyim nasıl değiştirecegim bilgin var mı?

Ben eğer MOBA tarzında bir oyun oynayacaksanız tercihinizi Dota 2'den yana kullanmanızı öneririm. Çok uzun yıllar boyunca LoL oynadım. ''Herhalde hiçbir zaman bozmayacak müthiş oyun bulundu sonunda'' derdim. Yanılmışım. Artık yeni bir şey bence üretemiyor Riot. LoL özelinde ise, oyuna 2 ay sonra girince nedensiz yere isim değiştirme uyarısı aldım. Muhtemelen spam report yaptılar bu yüzden oldu zira LoL'ün report sistemi son derece bozuk. Canlı bir support ekibi bakmadığı için, işler mekanik bir hal aldığından ötürü, bu tarz durumlar yaşanabiliyor. Ek olarak LoL TR kitlesini herhalde bahsetmeme gerek yoktur bile diye düşünmekteyim. Ebeveynlerinden terbiye alamamış etik değer yoksunu iğrenç bir kuşak yetişmekte ve ne tesadüf hepsi de LoL oynamaktalar... Ek olarak Riot'un ''Sözde'' güvenlik uygulaması Vanguard da bilgisayarı yoran, kanaatimce gri bir alanda duran tuhaf bir uygulama. MOBA oynayacaksanız başlarda zorlanmayı göze alın ve Dota 2 başlayın. Kalite farkını hissedeceğinizden eminim.

Teşekkür ederim asmarde LoL'e başladım 2 gündür oynuyorum neredeyse ama TR serverindeyim nasıl değiştirecegim bilgin var mı?
Server değişimi bir miktar RP karşılığında LoL'ün istemcisinden yapılıyor. Ama sadece 2 günlük oyuncuysanız yeni hesap açın bence. Değiştirmek için para vermeye değmez kanaatindeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…