DotA 2 Oynanır mı?

Dota 2'de skill tavanı LoL'e göre daha yüksektir. Yani daha önce LoL oynayanlara Dota zor gelir. Ancak daha önce hiç MOBA oynamamışsın, LoL'e bulaşmadan Dota 2 başlayabilirsen daha iyi olur. Şunu belirtmem lazım yalnız, öncelikle en az 100 saat botlara karşı oynayıp oyunu öğrenmen lazım. Direk PvP'ye girmeye çalışırsan çok küfür yersin.

@Akerfeldt hocam bence önce Dota 2 oynamalı. Çünkü LoL'de oyun hızlı gelişiyor ve inanılmaz karakter farkı var. Mesela Yasuo alıp 1v5'ten 5 te 5 bile atabilirsiniz. Kim ne yapabilir? Dota 2 öyle değil. Hani tek gireyim, 5 te 5 atıp çıkayım yok. O yüzden Dota 2 önce oynanmalı. Ayrıca Dota 2 LoL kadar hızlı gelişmiyor. Mesela LoL'de adam kendi şampiyonunun kombosunu kullanıyor "lan n'oluyor" diyorsun 2 saniye içinde ölmüşsün. Ne olup bittiğini bile anlamıyorum bazen. Hele karakterin kaçamıyorsa.
Ben LoL oynamıyorken denedim DotA2'yi. Aşırı zor ve karışık gelmişti bırakmıştım. LoL'e başladım 2014'te, minyon kesmeyi, kuleleri Felan yani oyunun mantığını iyice anladım. 2017'de DotA2'ye tekrar başladım bu sefer oyun daha kolay ve zevkli geldi çünkü daha önceden tecrübe etmişim LoL oynayarak. Axe ile başladık, şimdi İnvoker oynuyoruz :D Bence LoL oynayıp sonra DotA2 oynamalı çünkü LoL çok basit ve hiç karmaşık değil. Sonra DotA2 oynayınca yabancılık çekmez.

Önce lol sonra dota 2 oynamak isteyen tanıdıklarımın neredeyse tamamı bu oyun çok zor diye oyunu bıraktı. Bunu şöyle düşünmek lazım, sana zor ise herkese zor. Aslına bakarsak oyun zor değil, lol kadar basit bir oyun değil sadece ve oyunların genel mantığı mekaniği çerçevesinde dota 2 ortalama bir oyun. Lol basit bir oyun sadece

Kanser olursunuz. FPS oyunlarıda böyle beni kanser ediyor. Almışlar yanlarına unranked fake'i beni engelliyorlar. Hikaye tarzı oyunlara bu yüzden başladım.
LOL de 800K Yasuo'm vardı da bıraktım. 2011'den beri oynamıştım. En son bu yaz bıraktım. Çünkü en son arkadaşlarım ile girdim sonra tek başıma girdim maalesef hepsi beni kanser etti.

Son düzenleme:
Ben Dota 2'yi de LoL'ü de oynadım, hangisini önerirsin dersen Dota 2 derim. Bunun başlıca sebebi LoL'ün dengesizliğidir. LoL'de sürekli nerfler bufflar oluyor, hero dengesi bir türlü sağlanamıyor. Yeni herolardan örnek verirsek (sezon 4 oyuncusu olarak konuşuyorum pyke ne zaman çıktı bilmiyorum) pyke çok dengesiz bir hero, güya support hero ama 2 kill alırsan oyun karşı takıma zehir. Diğer yandan aatrox ve sayılacak bir çok hero var bence. Dota 2'nin hero dengesi daha başarılı geldi ama Dota 2'nin de şöyle bir sıkıntısı var: Türkiye pazarına değer vermiyor. Bize yönelik çalışmalar göremedim ne yazıkki. Ek olarak da LoL oynayan arkadaşlardan genellikle Dota 2 çok uzun sürüyor, siz tek maç atarken biz 2 maç atıyoruz, çok karışık gibi yorumlar duyuyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı