DOTA'yı nasıl öğrenebilirim?

Makaleler
4
Yer
Denizli
Selamlar, DotA'ya başlamak istiyorum.
Fakat fazla bilmiyorum oyunu LOL'de 5 senelik bir tecrübem var. Market kısmı çok karışık geliyor.
Nereden başlamalıyım? Öğrenmek için ne yapabilirim? Hangi YouTube kanallarını izleyebilirim?

YouTube kanallarını izleyerek öğrenmekten ziyade kafanız karışır.
Eşyaların ne işe yaradığını harici internet sitelerinden öğrenin. Ve botlarla pratik yapın.

@GerginGörünüşlüAdam market kısmında eğer "Turbo" modda oynamıyorsanız, F2'ye basınca, oyunun "Kurye"si ile geliyor. Tabii, Kurye düşmanlar tarafından öldürülebiliyor. Biraz antrenmanla alışırsınız bence. Hatta LoL'den daha eğlenceli hale gelebilir Dota 2.

Ama en önemli şey, karakterleri tanıyıp bol bol oynamak. Ayrıca, LoL'de karakter farkı çok. Mesela tam kasılmış Yasuo'nun karşısında -düzgün oynuyorsa- durabilecek karakter neredeyse yok. Dota öyle değil, oynanışa bakar. Ayrıca Dota, LoL kadar hızlı gelişen bir oyun değil. Vur-kaç biraz daha zor LoL'e göre.

Hocam kendi kendinize öğrenin. Sürekli botlara karşı oynayın. Bende bayağı bir sene LoL oynadım, bir maçta en son illallah ettirdiler bana çıktım oyundan gittim Dota2'yi indirdim. Sürekli botlara karşı oynayarak oyunu iyice öğrendim, sonra PVP girmeye başladım. Hocam LoL'de nasıl itemleri yavaş yavaş öğrendiyseniz Dota2'de de aynı şekilde. Oyunu oynadıkça ister istemez öğreniyorsunuz zaten. Başlangıç için Clinkz, Axe, Lycan, Phantom Assasin gibi herolar önerimdir. Farm yapmak LoL'e göre gerçekten zor, sağ tık çok güçsüz ilk başlarda. Karşı düşmanın altın kazanmasını engellemek için canı azalan kendi creeplerinizi öldürme gibi şeyler var Dota2'de. Çok karışık, çok zor ama zaten karışık ve zor olmasını oyunu zevkli hale getiriyor. Invoker gibi aşırı karışık herolar var onları oynamak hele çok zevkli. 650 saatim var şimdi Dota2'de, ama oynamaktan bıktım Dotayı gene LoL'e başladım.

Creep dediğim şeyler LoL'deki minyonların aynısı bu arada.
LoL'e ilk başladığımda bende 40-50 maç boyunca hep botlara karşı oynamıştım, öyle öyle öğrenmiştim oyunu. Dota2'de de aynı şekilde hep botlara karşı oynayarak öğrendim. İtemleri, ne işe yaradıklarını, hangi heroya alınması gerektiğini yavaş yavaş oynadıkça öğreniceksiniz zaten. Rünleri almayı, canınız azaldığında ormanlarda bulunan yerden can yenilemeyi (O can yenilediğimiz yapının bir ismi vardı aklıma gelmedi şimdi) çevikliği, kuvveti, zekayı oynadıkça hepsini öğreneceksiniz. İnanın Dota daha zevkli, çünkü öğrenmesi zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…