Down clock zarar verir mi?

gökhan1333

Hectopat
Merhaba Technopat ailesi yaklaşık 5 sene önce Technopat'ın topladığı 7870K'lı Gaming PC sahibiyim.
Artık 7870K oyunlarda bayağı bir yetersiz gelmeye başladı bende yeni ekran kartı almak istedim.
İlk hedefim RX 560'dı ama 570 le hemen hemen aynı hatta daha pahalı olmasından ötürü RX 570 aldım.
Darboğazı bazı oyunlarda yaşıyorum bunun için down clock yapmak istiyorum ekran kartını ama sağlıklı bir down clock nasıl yapılır bununla ilgili internette hiçbir bilgi bulamadım maalesef.

2323.png

Down clock yapmama rağmen hala bazı oyunlarda işlemci kaynaklı drop yiyorum bu yüzden Power limit i eksiye çektigimde ekran kartı güçten düşüyor ve droplar kesiliyor ama bu işlemin ekran kartına zarar veriyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer darboğaz ısınma kaynaklı ise azaltır. Fakat darboğaz işlemcinin gücünün yetmemesinden dolayı oluyorsa downclock yaparsanız darboğazı arttıracaktır. Oyunda işlemcinin ısı değerine ve kullanım oranına MSI Afterburner programı ile bakın. İşlemci ısınıyorsa termal macunu yenilemenizde fayda var tabiki. O da işe yaramazsa yeni işlemci soğutucusu alın. İşlemci ısınmıyor çok kullanılıyorsa daha iyi bir işlemci alın

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı