Downcore Control Nedir?

Ryzen işlemcilerde çekirdeklerin etkinleştirme ve devre dışı bırakmaya yarayan bir özellik olması gerek. Çok fazla bilgim olmamakla birlikte daha önce bu forumda bunla ilgili bir yazı vardı sanırsam. Ayrıca yabancı forum sitelerinde de bilgiler mevcut. Ryzen 7 İşlemcinin Ryzen 5'i taklit etmesini falan sağlıyor. Bu şekilde yazılar var forumlarda. Performans olarak ne etkisi olur onu ben de merak ediyorum.
Ryzen Downcore Control / CCX nedir? - Technopat Sosyal

Ryzen işlemcilerde çekirdeklerin etkinleştirme ve devre dışı bırakmaya yarayan bir özellik olması gerek. Çok fazla bilgim olmamakla birlikte daha önce bu forumda bunla ilgili bir yazı vardı sanırsam. Ayrıca yabancı forum sitelerinde de bilgiler mevcut. Ryzen 7 İşlemcinin Ryzen 5'i taklit etmesini falan sağlıyor. Bu şekilde yazılar var forumlarda. Performans olarak ne etkisi olur onu ben de merak ediyorum.
Ryzen Downcore Control / CCX nedir? - Technopat Sosyal
One' ı seçip yeniden başlatırsam tek çekirdek performansında mı çalışacak yani sistem? Ryzen 3 2200G kullanıyorum ben. Herhangi bir zararı var mı peki bunun?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı