Az öcne Linus Tech Tips'in videosunu izliyordum 8K çekim yapabilen filmlerde kullanılan RED kamera satın almışlar 140.000$'a.
Şunu açıklıyorlar "8K çekilen bir videoyu 4K görüntü verebilen bir görüntüleme aygıtın varsa 8K çekmenin anlamı ne?"
Downsampling diye bir olaydan bahsediyorlar güzel bir şekilde açıkladıklarını düşünüyorum ama Türkçe'ye tam oturtamadım terimleri. Çok merak ettim doğrusu.
Downsampling, sanırım farklı boyuttaki bir görüntünün yeni sürümünü kayıp vermeden oluşturmak için kullanılan bir teknik. 4K'ya indirgenmiş bir 8K'yı salt 8K'ya falan mı tercih ettiler, pek anlamadım açıkçası.
Downsampling, sanırım farklı boyuttaki bir görüntünün yeni sürümünü kayıp vermeden oluşturmak için kullanılan bir teknik. 4K'ya indirgenmiş bir 8K'yı salt 8K'ya falan mı tercih ettiler, pek anlamadım açıkçası.
8K almalarının nedeni 4K yayınladıklarında dört kat daha net görüntü elde etmek. Gerçek 4K filmler genelde 6 ya da 8K çekilir mesela. Bu hem net görüntü sağlar hem de dijital oynamaları yaparken daha fazla hareket alanı sağlar.