Kablolar hakkında pek bir bilgim yok. Yeni konu açamanız daha sağlıklı olur(HDMI to DP önerisi diye) HDMI to DP kablo bende bulamadım.
Geçici bir süre için kullanacaksanız DVI to DP de bakabilirsiniz.
Bende halen bu saçmalığı araştırırken gördüm konuyu, ama ilginç bir şekilde tam tersi oluyor, ama monitör DP çıkışlı ise maalesef görüntü aktarılmıyor. Dönüştürcü falan bile olsa
Bende halen bu saçmalığı araştırırken gördüm konuyu, ama ilginç bir şekilde tam tersi oluyor, ama monitör DP çıkışlı ise maalesef görüntü aktarılmıyor. Dönüştürcü falan bile olsa
peki üstad benim sorunum gibimi acaba. Yani monitörümde DP çıkışı var, kasam da hdmi, dönüştürücümde var, direk dönüştürülmüş kablomda ama iki şekilde de görüntü aktaramıyorum maalesef.
peki üstad benim sorunum gibimi acaba. Yani monitörümde DP çıkışı var, kasam da hdmi, dönüştürücümde var, direk dönüştürülmüş kablomda ama iki şekilde de görüntü aktaramıyorum maalesef.
Dönüştürücü kaynağa bağlanmalı, görüntüleme cihazına bağlarsan olmaz hocam. Bilgisayarda HDMI varsa HDMI to DP dönüştürücü almalısınız. DP to HDMI alıp monitördeki DP girişine takıp bilgisayara da HDMI bağlarsanız olmaz. HDMI to DP alıp kasaya takıp bu dönüştürücüyü ( ve güç kablosu olan USB kablosunu) sonra DP kablo alıp monitöre bağlamalısınız.
Bu arada HDMI to DP dönüştürücüler 60Hz destekliyor genelde. Yani bendeki en kalitelilerinden biri PAUGGGE marka ve bu 60Hz destekliyor. Alfais vs onlara bulaşma bile ben aldım bir tane çalışmıyor.