Merhaba,
Uzun zaman sabırla bekleyip peyder pey bilgisayarı yeniledim. Tabii bu kadar bekleyip ve para harcayıp sorun yaşayınca da insanın morali bozuluyor.
Sorun şu arkadaşlar, PC monitöre DP ile bağlı ancak son aldığım ürünleri kullanmaya başladıktan sonra maalesef DP'den masaüstü gelmiyor. Windows 11 normal olarak açılıyor sadece görüntü yok. Eğer ekran kartından kabloyu çıkarıp tekrar takarsam görüntü geliyor veya monitör üstünden boş bir port seçersem otomatik tekrar DP'ye dönüyor ve masaüstü yine geliyor. Ancak belirttiğim gibi ilk açılışta görüntü alamıyorum. Az önce HDMI 2.1 kablo ile denedim hem sorun yok hem de 4K 160 Hz de monitör çalışıyor. Ama tabii bu işimi görse de sorunu çözmüyor ve ben 3 gündür bununla uğraşıyorum. Birçok makale video derdime derman olmadı. Bu sorunu halletmeden de HDMI ile mutlu mesut yaşayamam, kafa hep orada olur
Son olarak ASUS X670E-A Gaming, 7800x3D, Kingston Fury 32 GB 6400 MHz RAM ve Kingston 2TB M.2 SSD aldım. Ekran kartım Aero 4080 ve 4 aydır kullanıyorum, önceki sistemde DP'de sorunsuz kullandım bu kartı.
Umarım sorun yazılımsaldır ve güncellemeler ile düzelir ancak sizlere danışmak ve yapabileceğim bir şey varsa öğrenmek isterim.
Teşekkürler.
Az önce güncel BIOS geldi ama maalesef sorunu çözmedi