DP kablosu çalışmıyor

axalicmne

Decapat
Daha fazla  
Merhaba bugün DP kablosu alıp bilgisayarıma taktım, başta düzgün çalışıyordu fakat bilgisayar ayarlarından 59Hz'yi 165Hz'ye çektiğimden beri no signal hatası alıyorum. Sorun kablodan mı yoksa yaptığım ayardan mı kaynaklı?

Not: 59Hz olarak gözükse de pek öyle hissettirmiyordu.

Monitörünüzde de 165 hz alabilecek şekilde kendi ayarlarından Overclock veya benzeri ayarı açtınız mı? Bir de her DP kablo aynı değildir hocam. Hepsinin data aktarım konusunda desteklediği kapasite farklı olabiliyor.
Hocam overclock yapmama gerek yok monitör destekliyordu zaten, şuan HDMI soketim bozuk anlayamıyorum monitör komple mi gitti yoksa kablo mu çalışmıyor.

Ekran gelmediği için bi tuştan kapatmayı denedim kapanmıyor, hocam sanırım bilgisayarı bozmayı becerdim.

Son düzenleme:
Hocam overclock yapmama gerek yok monitör destekliyordu zaten, şuan HDMI soketim bozuk anlayamıyorum monitör komple mi gitti yoksa kablo mu çalışmıyor.

Ekran gelmediği için bi tuştan kapatmayı denedim kapanmıyor, hocam sanırım bilgisayarı bozmayı becerdim.
Hocam Overclock'tan kastım monitörlerin bazılarında yani mesela benim Asus monitörümde monitörün kendi menüsüne girdiğimde bir seçenek var. Oradan monitörü 165 HZ çalışacak şekilde ayarlamam gerekiyor. Yani bahsettiğim şey ekstra bir yazılım değil. Sadece HZ değişerek bilgisayar bozulmaz. Dediğimi bir deneyin ve monitörün menüsünü bir kontrol edin. Bir de HDMI varsa elinizde onla bağlayın. Monitör açılacaktır başka porttan bağladığınız için.

Hocam Overclock'tan kastım monitörlerin bazılarında yani mesela benim ASUS monitörümde monitörün kendi menüsüne girdiğimde bir seçenek var. Oradan monitörü 165 Hz çalışacak şekilde ayarlamam gerekiyor. Yani bahsettiğim şey ekstra bir yazılım değil. Sadece Hz değişerek bilgisayar bozulmaz. Dediğimi bir deneyin ve monitörün menüsünü bir kontrol edin. Bir de HDMI varsa elinizde onunla bağlayın. Monitör açılacaktır başka porttan bağladığınız için.

Hocam HDMI ile zaten mutluydum da soketi bozuldu ekran gidip geliyor, menüsünde de öyle bir ayar yok Gigabyte G24F-2 kullanıyorum.

Hocam o soket bozulmasını bilirim. Nedendir bilmem benim soket bozulmamıştı ama yazılımsal olarak ne olduysa portlardan birisi karıncalanıyor kopuyor geliyordu. Sadece format atınca düzelmişti. Sanırım Nvidia yazılımıyla ilgiliydi. Sonuçta grafik birimler yazılım aracılığıyla görüntüleri işleyip aktarıyor. Kablonuzun marka modeli nedir?

Hocam o soket bozulmasını bilirim. Nedendir bilmem benim soket bozulmamıştı ama yazılımsal olarak ne olduysa portlardan birisi karıncalanıyor kopuyor geliyordu. Sadece format atınca düzelmişti. Sanırım Nvidia yazılımıyla ilgiliydi. Sonuçta grafik birimler yazılım aracılığıyla görüntüleri işleyip aktarıyor. Kablonuzun marka modeli nedir?
Hocam dandirik bi şey, elektrikçiden mi ne almıştım. Hadron falan yazıyor sağ altta. Komik olan sadece 60Hz'de çalışıyor kablo.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı