DP kablosunu ters takmak zararlı mıdır?

Baran Çelik1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba yeni bir monitör aldım. Modeli HP Omen 25i. DP kablosunu monitöre takarken ilk başta yanlışlıkla ters takmaya çalıştım. Kablonun ucu monitörün girişine biraz girdi. Sonrasında kabloyu monitörden çıkarttım ve bu sefer düzgünce taktım. Şu an görüntü alabiliyorum ama size bazı sorularım var. Sizce monitörün DP kablosu girişi zarar görmüş müdür? Uzun vadede sıkıntı çıkar mı ve monitörün girişi zarar gördüyse bunu nasıl anlayabilirim? Cevaplarınız için teşekkürler.

Sorun olmaz kullanmaya devam hocam. Sade monitör girişi birazcık genişlemiş olabilir. Sorun yaratmaz.

Zarar görse görüntü gelmezdi zaten tam ters takamasın. Gene de aklını kurcalıyorsa sök tak.

Zarar görse görüntü gelmezdi zaten tam ters takamasın. Gene de aklını kurcalıyorsa sök tak.
Merhaba ilk başta ters taktığıma tam emin de değilim ama ilk takışımda kablo girişin içine baya bi girdi aslında sonra içim rahat etmediği için kabloyu çıkartıp bir daha taktım. Sizce ilk takışımda ters takmaya çalışmış olsaydım kablo girişin içine bu kadar girebilir miydi?

Yani hocam DP kablosunu ters takmak için çok zorlamanız gerekir muhtemelen dediğiniz gibi düz taktınız ters taktım sandınız bir zedelenme olsa zeten hiç görüntü gelmezdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…