Dpc Watchdog Violation, Mavi ekran hatası

onrzkr

Decapat
Merhabalar, Dpc Watchdog Vialation hatası alıyorum. Monster Tulpar T5 v19.1 laptop kullanmaktayım. Ami n1.04 BIOS sürümü ve Windows 10 20H2 en son sürümü kullanmaktayım. Sorun şöyle gelişiyor; Şarjdan çıkarınca 5 10 saniye sonra mavi ekran alıyorum. Şarjdayken masaüstü uygulamalarını kullanabilmekteyim lakin autoCAD gibi programları çalıştırınca yine aynı hatayı alıyorum. Ekran kartı driverını kaldırdığımda ise bu sorunlar oluşmamakta. (veya ben öyle sanıyor olabilirim strese maruz bırakmamıştım.) Bu süreçte Windows 1909 versiyona geçiş, SSD'ye kurulu Windows'u HDD'ye temiz kurulum, veya Nvidia ekran kartınının çoğu driverlarını değiştirerek çeşitli kombinasyonlar yaptım. Fakat sorun hala aynı şu anda HDD'ye kurulu Windows update ve driverlar güncel. Daha başka nasıl yöntem izlemeliyim? Minidump dosyasını paylaştım. İnceler misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı sürücülerini güncelle.

En başta DDU ile var olan sürücüleri sil. Sonra ekran kartını kendi sitesinden en güncel WHQL imzalı sürücüyü indir.

"sfc /scannow" rehberini uygulayın.

1) Intel(R) Watchdog Timer Driver kaldırın.

2) Aşağıdaki websiteden Bluetooth sürücüsü, kart okuyucu sürücüsü, ses sürücüsü, Anakart (Yonga sürücüsü) sürücüsünü, kablosuz sürücüsünü indirip kurun.

3) Intel Management Engine Interface kaldırın.

4) Aşağıdaki rehberi uygulayın.

5) Aşağıdaki sürücüyü indirin. Daha sonra DDU ile eski sürücüyü kaldırıp bilgisayarın internet bağlantısını kesin ki Windows Update kendisi sürücü kurmasın. DDU işlemi sonrası sistem yeniden başlayınca indirdiğiniz sürücüyü internet bağlantısı yokken kurarsınız.
Sürücü: Grafik Sürücüsü - GeForce Game Ready Driver | NVIDIA
Rehber: DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi - Technopat Sosyal

6) Intel(R) Extreme Tuning Utility kaldırın.

NOT: Ses sürücüsünü de DDU ile kaldırın ve onu da sistem yeniden başlarken ağ bağlantısı olmayacak bir biçimde kurun. Aynı adımları ses kartı sonra da Realtek (WIP) seçerek yapacaksınız.

Son düzenleme:
1) Intel(r) watchdog timer driver kaldırın.

2) Aşağıdaki websiteden Bluetooth sürücüsü, kart okuyucu sürücüsü, ses sürücüsü, anakart (yonga sürücüsü) sürücüsünü, kablosuz sürücüsünü indirip kurun.

3) Intel management Engine ınterface kaldırın.

4) Aşağıdaki rehberi uygulayın.

5) Aşağıdaki sürücüyü indirin. Daha sonra DDU ile eski sürücüyü kaldırıp bilgisayarın internet bağlantısını kesin ki Windows Update kendisi sürücü kurmasın. DDU işlemi sonrası sistem yeniden başlayınca indirdiğiniz sürücüyü internet bağlantısı yokken kurarsınız.
Sürücü: Grafik Sürücüsü - GeForce Game Ready Driver | NVIDIA
Rehber: DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi - Technopat Sosyal

6) Intel(r) Extreme tuning Utility kaldırın.

Not: Ses sürücüsünü de DDU ile kaldırın ve onu da sistem yeniden başlarken ağ bağlantısı olmayacak bir biçimde kurun. Aynı adımları ses kartı sonra da Realtek (wıp) seçerek yapacaksınız.

Anlatımınız için teşekkürler. Tüm protokolleri dediğiniz gibi yaptım.(Chkdsk C:/R dahil). Ama yine de sorun çözüme kavuşamadı. Intel management Engine ınterface'yi dosyaları ile birilkte kaldırıyorum ama internete bağlı olmadığım halde yeniden başlatınca tekrardan kuruluyor. Yeniden başlatmadığım zamanda ise yine sorun hallolmamaktadır. :(
minidump dosyasını tekrardan inceleyebilir misiniz?

1) Intel Management Engine Interface kaldırın.

2) Yukarıda belirttiğim DDU işlemini doğru yaptınız mı? DDU ile silip verdiğimi kurdunuz mu? Çünkü o kısım hala hatalı görünüyor.

3) Size SFC yapın demiştim. SFC işlemi ne dedi? Ek olarak aşağıdaki rehberi uygulayın ve sonucun ekran alıntısını paylaşın.

NOT: Hala tüm dediklerim geçerliliğini koruyor. Acaba Driver Booster ya da onun gibi otomatik driver yükleyen bir yazılım/program kullandınız mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı