Dpc_watchdog_vıolatıon mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

0Semih

Femtopat
Daha fazla  
Acer Aspire 5755G notebook kullanıyorum ve herhangi animasyonlu açılışı olan bir uygulama başlattığıma bilgisayar donup mavi ekran veriyor. LoL'de şampiyon seçim ekranından sonra, olympus diye bir modlama uygulamasını başlattığımda vs. yaşanıyor bu sıkıntı. Problem oyunlarda değil sanırım ama ben de anlamadım.
Win 10 kullanıyorum, sistem özelliklerim ise şunlar;
İşlemci: Intel(r) Core(tm) i5-2450M CPU @ 2.50GHz (4 CPUs), ~2.5GHz
RAM: 6 GB.
Ekran kartı: Intel(r) HD Graphics 3000.

Minidump dosyam:

Son düzenleme:
Ekran kartınız NVIDIA olmasın? Çünkü tüm mavi ekranlar NVIDIA ekran kartı sürücüsü kaynaklı oluşmuş. DDU ile kaldırıp güncelleyelim.

Ses sürücülerinizi güncelleyin.

BIOS güncel mi kontrol edin.

Dün yeniden hata aldım, bunun olacağından emin olduğum için kapatmamıştım konuyu. Tekrar aynı hata, minidump dosyam ise burda:

Dün yeniden hata aldım, bunun olacağından emin olduğum için kapatmamıştım konuyu. Tekrar aynı hata, minidump dosyam ise burda:
1: Grafik kartı sürüsünün en son versiyonunu yükleyiniz.
2: C:\Windows\System32\Drivers klasörüne girin ve nvlddmkm.sys dosyasının ismini nvlddmkm.sys.old olarak değiştiriniz.
3: Nvidia klasörüne gidiniz ve nvlddmkm.sy_ dosyasını bulunuz ve masaüstüne kopyalayınız.
4: CMD’yi çalıştınız ve CMD ekranında masaüstü konumuna geliniz.
5: CMD ekranında expand -r nvlddmkm.sy_ nvlddmkm.sys bu komutu çalıştırın.
6: Masaüstünde yeni oluşan nvlddmkm.sys dosyasını C:\Windows\System32\Drivers klasörüne kopyalayın.
7: Bilgisayarı yeniden başlatın. bu adımları teker teker uygulayın. sfc/scannow u uygulayın. SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar?

Teşekkürler, deneyeceğim.
1: Grafik kartı sürüsünün en son versiyonunu yükleyiniz.
2: C:\Windows\System32\Drivers klasörüne girin ve nvlddmkm.sys dosyasının ismini nvlddmkm.sys.old olarak değiştiriniz.
3: Nvidia klasörüne gidiniz ve nvlddmkm.sy_ dosyasını bulunuz ve masaüstüne kopyalayınız.
4: CMD’yi çalıştınız ve CMD ekranında masaüstü konumuna geliniz.
5: CMD ekranında expand -r nvlddmkm.sy_ nvlddmkm.sys bu komutu çalıştırın.
6: Masaüstünde yeni oluşan nvlddmkm.sys dosyasını C:\Windows\System32\Drivers klasörüne kopyalayın.
7: Bilgisayarı yeniden başlatın. bu adımları teker teker uygulayın. sfc/scannow u uygulayın. SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar?
Drivers klasöründe dediğiniz dosya yok.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı