DPC_WATCHDOG_VIOLATION Mavi Ekran Hatası

lokmanbalci

Kilopat
İyi günler. Laptopu güncellemeye bırakmıştım geldiğimde "DPC_WATCHDOG_VIOLATION" hatasını aldım. İşlem de %0 da kaldı ilerlemiyor. Ne yapmam gerekir? İçerisinde çok önemli bilgilerim, tez dosyalarım var. Onlara nasıl ulaşabilirim? Bu arada gelen hatanın fotoğrafını da ekliyorum.

15677136582422377986057892213206.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Watchdog timer'ı, bir sistem yanıt vermeyi kestiği ya da bir süre yanıt vermediği zaman otomatik olarak sistemi resetlemeye yarar. Bir zamanlar uzaya gönderilen bir uydunun yanıt vermeyi kesmesi nedeniyle fiziksel olarak erişilemediğinden resetlenememesi ve tüm projenin çöpe gitmesi sebebiyle ortaya çıkmıştır.

Bu sorunun birden fazla sebebi olabilir. Örneğin, Windows 10 ilk çıktığı zamanlar SSD driver'larında yaşadığı sorunlar nedeniyle bu mavi ekranı verirdi ama sonraki güncellemelerde çözülmüştü sorun.

Kısaca, bilmiyorum. PC'yi açamıyorsanız eğer hdd/ssd'nizi başak bir pc'ye takıp dosyalarınızı kurtarın önce, sonra çözüm aramaya devam edersiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı