Fare yazılımındaki DPI ayarı ve Windows ya da oyunlardaki hassasiyet ayarı nasıl olmalı? Bunlar ne anlama geliyor? Birini artırıp diğerini düşürünce hız aynı kalıyor, değişen bir şey oluyor mu? Video düzenlerken hassas hareketler için ayar nasıl olmalı?
DPI, 'inç başına düşen nokta sayısı(dots per inch)' anlamına gelir – yani ekrandaki her bir 'inç'inde bulunan küçük mouse hareketlerinini, noktaların sayısını belirtir. Yüksek DPI değerleri daha akıcı dönüşler, daha akıcı fare kaydırma demektir. Valorant, CS gibi oyunlarda DPI'ınız ne kadar yüksek olur ise o kadar smooth (akıcı) dönüşler elde edersiniz.
Fare yazılımındaki DPI ayarı ve Windows'ya da oyunlardaki hassasiyet ayarı nasıl olmalı? Bunlar ne anlama geliyor? Birini artırıp diğerini düşürünce hız aynı kalıyor, değişen bir şey oluyor mu? Video düzenlerken hassas hareketler için ayar nasıl olmalı?
Hocam hangisinde rahat ediyorsa sens olarak onu kullanması daha iyi olur zamanında bende takıntı yapmıştım EDP'imi fakat rahat ettigim sense donunce daha iyi oynamaya başladım.
Hocam hangisinde rahat ediyorsa sens olarak onu kullanması daha iyi olur zamanında bende takıntı yapmıştım EDP'imi fakat rahat ettigim sense donunce daha iyi oynamaya başladım.
DPI, 'inç başına düşen nokta sayısı(dots per inch)' anlamına gelir – yani ekrandaki her bir 'inç'inde bulunan küçük mouse hareketlerinini, noktaların sayısını belirtir. Yüksek DPI değerleri daha akıcı dönüşler, daha akıcı fare kaydırma demektir. Valorant, CS gibi oyunlarda DPI'ınız ne kadar yüksek olur ise o kadar smooth (akıcı) dönüşler elde edersiniz.
Örnek olarak oyun içinde hassasiyetiniz 2, fare uygulamasında DPI nız 400 ise bu durumda EDP'i ınız 800 olur.
Hocam bu şeylere bu kadar takmayın kendinize rahat gelen hassasiyeti bulup kullanın.