DQ45CB İntel Anakartta Açılış Logosonu Kaldırma

muserkal

Hectopat
Daha fazla  
DQ45CB İntel anakartın açılış logosunu nasıl kaldırabilirim? Daha önce başka anakartlarda bunu yaptım. Full secren enabled/disabled yapıyordum oluyordu ama bu kartta öyle bir bölüm bulamadım.

Anakartta UEFI diye bir bölüm vardı. Enabled yapıp UEFI olarak kurdum. Anca yine Windows normal açılıyor ve başlangıçta açılış logosu UEFI kurulmamış gibi görüntüleniyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcim e8400 özür dileyerek bir şey düzelteyim disklerden kontrol ettim. Uefi değil efi yazıyor. Sanırım ikisi farklı şey. Farkları nedir bilmiyorum tabi.

EFI eskiden beri var ama UEFI modunda işletim sistemi kurma olayı 2012 sonrası piyasaya çıkan PC'ler ile yaygınlaştı. Eski anakartlara 8.1 UEFI kurulumu yapamıyorsunuz. Bu anakarta en fazla Legacy kurulum yapılabilir, onu da yapmışsınız zaten.

Peki anakartımda EFI desteği boşuna mı var diye soracak olursanız, hayır. Anakartınız EFI'nin hangi sürümünü destekliyorsa o sürümdeki özellikler anakartınızda da vardır.

UEFI, EFI'nin gelişmiş sürümü diyebiliriz özetle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…