Dracut/Mkinitcpio arasındaki farklar nedir?

Pacmanİnstall

Picopat
Makaleler
1
Arch sistem kurmaya karar verdim yine. İtinayla kendi sitelerindeki gibi özenli detaylıca kuracağım. Bu ikisi arasında kaldım hangisini kullanmam daha iyi olur farkları nelerdir?

Arch sistem kurmaya karar verdim yine. İtinayla kendi sitelerindeki gibi özenli detaylıca kuracağım. Bu ikisi arasında kaldım. Hangisini kullanmam daha iyi olur farkları nelerdir?

Kontrol'ü init System'e vermeden önce işlemleri halleden sistem. Performans konusunda farkı yok. Dracut kullanımı basit, modifikasyona ihtiyacı yok. Her şeyi kendi hallediyor, fakat işlem sonunda yeniden başlatman gerekiyor.

Ayrıca bir tık daha güvenli olduğunu duymuştum Dracut'un.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kontrol'ü init System'e vermeden önce işlemleri halleden sistem. Performans konusunda farkı yok. Dracut kullanımı basit, modifikasyona ihtiyacı yok. Her şeyi kendi hallediyor, fakat işlem sonunda yeniden başlatman gerekiyor.

Paketlerde bu sıkıntı çıkarabilir mi peki? Misal mkinitcpio gereksinimli bir paket olsun dracut için dizayn edilmemiş olsun. Bu sıkıntı çıkarır mı? Çünkü sanırım çıkarıyor...

Emojileri kuracaktım mkinitcpio komutlarına ihtiyaç duydu sanırım.

Bu arada dediğinizde haklısınız sanırım bende az araştırdım. Gentoo Fedora Debian bunu kullanıyormuş.

Paketlerde bu sıkıntı çıkarabilir mi peki? Misal mkinitcpio gereksinimli bir paket olsun dracut için dizayn edilmemiş olsun. Bu sıkıntı çıkarır mı? Çünkü sanırım çıkarıyor...

Emojileri kuracaktım mkinitcpio komutlarına ihtiyaç duydu sanırım.
PKGBUILD'e bakarsınız, zaten çok büyük bir komut silsilesi yok. Hemen PKGBUILD'i dracut'a göre editleyip düzeltirsiniz, zaten en fazla mkinitcpio -p falan yapıyordur yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı