Arkadaşlar sistemim de Ryzen 5500, Aorus B450M anakart Ripjaws 8x4 32 GB RAM ve 3060 Ti vardı. İkinci el 5900X işlemci buldum ve değiştirmek için kasayı bilgisayarcıya götürdüm. İşlemciyi değiştirdik PC'yi açtık sorunsuz bir şekilde çalıştı. Sonrasında bilgisayarcıda sıvı soğutmalı bir 3080 Ti gördüm onu da almak istediğim, sisteme taktık o da çalıştı. Güç kaynağı yetmeyeceği için onu da HX1200 ile değiştirdik, sistem yine çalıştı. Fakat işlemci stok soğutucu ile çok sıcak çalışıyordu, Prime LC 360 sıvı soğutucu takalım dedik ne olduysa ondan sonra oldu çalışan sistem çalışmamaya başladı DRAM hatası vermeye başladı, RAM kaynaklı bir problem olduğunu düşünürsek RAM'leri değiştirdik fakat hata vermeye devam etti, RAM slotlarının temizliği RAM'lerin silgi ile temizliğini vs yaptık ama hata devam ediyor. Şu an sistemi eve getiril uzay montaj kurdum. Tek RAM 4 RAM farklı slotlar denemediğim yöntem kalmadı, denemediğimiz tek şey anakart o da bilgisayarcının elinde yoktu. Sizce sorunun nedeni anakart mı ve anakart ise sorunsuz çalışan anakart sıvı soğutma takıldıktan sonra neden arıza vermiş olabilir? Yapmamı önerdiğiniz bir şey varsa iletirseniz sevinirim.