DRAM LED yanıp sönüyor

Daha fazla  
Öncelikle merhabalar, yeni topladığım bilgisayarımda oyun oynarken birden ekran beyaz olup hoparlörlerden bir zırıltı geliyor ve öyle birkaç saniye kalıyor görüntü gidiyor ve anakartta DRAM yanıp sönmeye başlıyor, normal kullanımda hiçbir sıkıntı yok sadece League of Legends ve PUBG oynarken oluyor. Bilgisayarı toplayalı yaklaşık 2 ay oluyor böyle bir sorunla karşılaşmadım yeni olmaya başladı.

Anakart: ROG STRIX B-450F Gaming.
İşlemci: Ryzen 7 2700X.
RAM: XPG Spectrix D60G 3000MHz 8 GB+8 GB.
Ekran kartı: Gigabyte RX580 4 GB.
PSU: Cooler Master mwe 550W 80+

BIOS'u güncellemiştim bilgisayarı ilk toplarken, Windows ben bu konuyu açarken ki en güncel sürümde sürücüler güncel.

O uyarı ışığı belleklerde sorun olduğu zaman yanar. Bellekleriniz işaretli slotlarda takılı olsun? Bu bellekler ikili kit şeklinde aynı kutudan mı çıktı yoksa ayrı ayrı mı aldınız? XMP açık veya kapalı her iki durumda da hata alıyor musunuz? Memtest programıyla belleklerinizi test edebilirsiniz. Bu test uzun sürebilir. Test sırasında hata alırsanız bellekleriniz arızalı olabilir.

b450f.jpg

Öncelikle merhabalar, yeni topladığım bilgisayarımda oyun oynarken birden ekran beyaz olup hoparlörlerden bir zırıltı geliyor ve öyle birkaç saniye kalıyor görüntü gidiyor ve anakartta DRAM yanıp sönmeye başlıyor, normal kullanımda hiçbir sıkıntı yok sadece League of Legends ve PUBG oynarken oluyor. Bilgisayarı toplayalı yaklaşık 2 ay oluyor böyle bir sorunla karşılaşmadım yeni olmaya başladı.

BIOS'u güncellemiştim bilgisayarı ilk toplarken, Windows ben bu konuyu açarken ki en güncel sürümde sürücüler güncel.

Görüntü no signal'e mi düşüyor?Klavye mouse ışıkları ne alemde?Görüntü direk no signal olmuyor,eğer olsaydı ekran kartından kaynaklanabilir diyecektim.Gri ekran ve ses cızırtısından bahsediyorsanız eğer ram arızası olması muhtemel.

Hocam sisteme herhangi bir overclock yaptiniz mi? Güç yetmiyor olabilir sisteme overclock var ise kaldirip dener misiniz.

Herhangi bir overclock söz konusu değil şuanda.
O uyarı ışığı belleklerde sorun olduğu zaman yanar. Bellekleriniz işaretli slotlarda takılı olsun? Bu bellekler ikili kit şeklinde aynı kutudan mı çıktı yoksa ayrı ayrı mı aldınız? XMP açık veya kapalı her iki durumda da hata alıyor musunuz? Memtest programıyla belleklerinizi test edebilirsiniz. Bu test uzun sürebilir. Test sırasında hata alırsanız bellekleriniz arızalı olabilir.

Eki Görüntüle 545469

Fotoğraftaki gibi A2-B2 slotlarına takılı durumda , ramler ayrı ayrı kutulardan çıktı kit değiller , iki türlüde hata alıyorum.

Eki Görüntüle 545469

Windows bellek tanılama aracıyla test ettim bir hata bulamadı birde memtest ile deneyeyim mi?
Görüntü no signal'e mi düşüyor?Klavye mouse ışıkları ne alemde?Görüntü direk no signal olmuyor,eğer olsaydı ekran kartından kaynaklanabilir diyecektim.Gri ekran ve ses cızırtısından bahsediyorsanız eğer ram arızası olması muhtemel.

DRAM ışığı yanıp söner iken ekran kartımın markasının yazdığı rgb ışıklarda yanıp sönüyor , ekran kartı ile alakalı olabilirmi

Son düzenleme:
Evet deneyin. Mümkünse sonradan tek tek olarak da deneyin. Sadece biri takılı olarak aynı hataları almaya devam edecek misiniz? Yine oyunlarda donacak mı diye kontrol edebilirsiniz. İçlerinden birinde arıza olabilir. Ayrıca Thaiphoon Burner programıyla belleklerinizin bilgilerini karşılaştırın. Tamamen aynı iki bellek mi diye kontrol edin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı