Dram led yanıyor

TeknoBurak

Hectopat
Yer
Düzce
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar , dün gece film izleyeyim diye monitörü öne çekerken su şişesine çarptım. Oda kasanın üstüne döküldü. Şans eseri kasanın üstünde ki filtreye denk geldi. Aniden kapandı içini açtım 3-4 damla su girmiş temizledim. Bilgisayarı açmaya çalıştıgımda Dram Led'i yanıyor bende Ram'leri tek tek denedim tek tek deneyince hepsi çalışıyor 2x2 kombinasyonu da tamam ama 4 tanesini takınca maalesef ki ekrana görüntü gelmiyor. Anakartım Asus P8-Z77 VL-X Memory OK düğmesini de denedim 2-3 saniye basılı tutup ama kar etmedi. Desteklerinizi bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Slotlar hasar gördü yüksek ihtimalle. Anakartı servise gönderin. Ya da bir gün bırakın, iyice kurusun.
Hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler. Slotlarda tek tek denedim Ram'leri slotlarda bir bozukluk yok. 4 tane rami takınca açılmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Beklenince kendi kendine belki düzelebilir.

Uğraşayım dersen:

MemOK tuşuna 3-5 sn değil, ışık yanıp sönene kadar basman gerek.
Üç tane RAM takınca çalıştı mı?
2 2 çalışıyorsa 2 tane Memtest yap, RAMlerin sağlamlığından emin olursun.
Hala gerekiyor mu bilmiyorum ama farklı kombinasyonlar denedin mi? Yani RAMler 1, 2, 3, 4 olsun.1234, 1243, 2134,2143 vs. şeklinde takmak gibi.

Selamlar

Bende aynısını deniyordum hocam. MemOK tuşuna 3 sn bastıktan sonra zaten pc kapanıyor ve tekrardan açıyor. Açılınca da yanıp sönüyor. 3 ram takıncada çalışmadı malesef ki. Farklı kombinasyonlarda 2 ram takınca çalışıyor 1-4 3-4 2-3 2-4 gibi. Yine deneyeceğim teşekkürler şimdiden.

Hocam sabah 7 den beri denedim ve sonuca vardım 1 Ram ve 2 ram slotu bozulmuş. Anakartı şu an tamire veremem 8gb Ram'de işimi görüyor Teşekkürler cevaplarınız için ;
@Silinen üye , @MF

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…