Dram led yanıyor

TeknoBurak

Hectopat
Yer
Düzce
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar , dün gece film izleyeyim diye monitörü öne çekerken su şişesine çarptım. Oda kasanın üstüne döküldü. Şans eseri kasanın üstünde ki filtreye denk geldi. Aniden kapandı içini açtım 3-4 damla su girmiş temizledim. Bilgisayarı açmaya çalıştıgımda Dram Led'i yanıyor bende Ram'leri tek tek denedim tek tek deneyince hepsi çalışıyor 2x2 kombinasyonu da tamam ama 4 tanesini takınca maalesef ki ekrana görüntü gelmiyor. Anakartım Asus P8-Z77 VL-X Memory OK düğmesini de denedim 2-3 saniye basılı tutup ama kar etmedi. Desteklerinizi bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Slotlar hasar gördü yüksek ihtimalle. Anakartı servise gönderin. Ya da bir gün bırakın, iyice kurusun.
Hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler. Slotlarda tek tek denedim Ram'leri slotlarda bir bozukluk yok. 4 tane rami takınca açılmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Beklenince kendi kendine belki düzelebilir.

Uğraşayım dersen:

MemOK tuşuna 3-5 sn değil, ışık yanıp sönene kadar basman gerek.
Üç tane RAM takınca çalıştı mı?
2 2 çalışıyorsa 2 tane Memtest yap, RAMlerin sağlamlığından emin olursun.
Hala gerekiyor mu bilmiyorum ama farklı kombinasyonlar denedin mi? Yani RAMler 1, 2, 3, 4 olsun.1234, 1243, 2134,2143 vs. şeklinde takmak gibi.

Selamlar

Merhaba,

Beklenince kendi kendine belki düzelebilir.

Uğraşayım dersen:

MemOK tuşuna 3-5 sn değil, ışık yanıp sönene kadar basman gerek.
Üç tane RAM takınca çalıştı mı?
2 2 çalışıyorsa 2 tane Memtest yap, RAMlerin sağlamlığından emin olursun.
Hala gerekiyor mu bilmiyorum ama farklı kombinasyonlar denedin mi? Yani RAMler 1, 2, 3, 4 olsun.1234, 1243, 2134,2143 vs. şeklinde takmak gibi.

Selamlar
Bende aynısını deniyordum hocam. MemOK tuşuna 3 sn bastıktan sonra zaten pc kapanıyor ve tekrardan açıyor. Açılınca da yanıp sönüyor. 3 ram takıncada çalışmadı malesef ki. Farklı kombinasyonlarda 2 ram takınca çalışıyor 1-4 3-4 2-3 2-4 gibi. Yine deneyeceğim teşekkürler şimdiden.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00