DRAM olmayan SSD'de DRAM kullanılabilir mi?

İskenderMan

Picopat
Daha fazla  
Normalde kullandığım SSD DRAM'li, alanı yetmemeye başladı. Bugün Samsung 990 Evo Plus aldım ama bunda DRAM yok. Şimdi ben DRAM kullanabilecek miyim?

Normalde kullandığım SSD DRAM'li, alanı yetmemeye başladı. Bugün Samsung 990 Evo Plus aldım ama bunda DRAM yok. Şimdi ben DRAM kullanabilecek miyim?
DRAM: SSD'nin üstünde olan donanımsal bir çip. Yazılımsal gelebilen veya hocamın dediği gibi isteğinize bağlı kullanılabilir birşey değil.
SSD'nin RAM'i oluyor. Anakarta takılan RAM gibi düşünün.

"Diğer SSD'de ki DRAM paylaşılabilir mi?" derseniz de, hayır. Her SSD sadece kendi donanımını kullanır. Birleştirseniz bile bir işi aynanda yapabilirler ama ikiside kendi SSD gücünü ve donanımı kullanır. Paylaşmazlar.

Yani performansım nasıl olacak

dramli olan ssd de kullanabileceğim ama diğerine bir şey indireceksem dram olmayacak mı
DRAM'siz bir SSD performansını nasılsa öyle.
DRAM'siz olan SSD'lerde HMB bulunur. Aynı Intel iGPU'lar gibi sizin anakarta takılı RAM'de (Artık HMB kaç MB ise.) bir havuz oluşturur ve onu kullanır. Genellikle 64MB olur bu havuz.

DRAM gibi yüksek boyutlu ve hızlıda olmadığı için tabi aynı işi göremez pek. DRAM'li SSD 1TB'yi soluksuz hızda yazarsa, DRAM'siz olan genellikle SLC belleği miktarı sonrası hızı çakılır. Bu SLC belleği de genellikle 200-400GB olur. Yüksek aktarma işlemleri yapmazsanız pek ihtiyacınız olmaz doğal olarak.

Oyunlar için hiçbir şey ifade etmiyor DRAM.

Son düzenleme:
Peki ben sadece oyun oynuyorum dram çok fark eder mi
Oyunlar için hiçbir şey ifade etmiyor.
Performans veya yükleme süresi olarak fark olmaz.

Genellikle 100GB üstü aktarmalar ve Windows için işlevli.
Birde SSD'nin ömrüne ve hızını stabil koruması ile beraber rastgele yazma hızı olarakta yüksek olmasına katkı sağlıyor.

Peki sizce iade etmek için uğraşayım mı yoksa gerek yok mu 4400 e aldım
990 Pro fiyatına almanız kazık doğrusu.

Sırf depolama için çok muhim değil DRAM ama 990 Pro veya Renegade alsanız daha iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı