Çözüldü DRAM ve CPU ışığı yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ezheal

Decapat
Daha fazla  
RAM
G.Skill Trident Z5 RGB 32 GB (2X16) 6000 Mhz CL36
Öncelikle merhaba bilgisayarımı her açtığımda bu iki ışık sabit şekilde yanıyordu şu ana kadar hep açılıyordu şimdi ışıklar yanık vaziyette kaldı açılmıyor ne yapmam lazım?
BIOS'ta aktif olarak 6000MHz ile çalışıyordu ben Auto ayarına alınca böyle oldu her başlattığımda yanması da problem şu an hiç açılmaması da. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_0126.jpeg
    112,8 KB · Görüntüleme: 117
Son düzenleme:
Çözüm
Formattan sonra baktığımda UEFI idi.

Formattan sonra baktığımda UEFI idi. Bu arada CMOS söküp 10 dakika bekleyip taktım hala açılmıyor maalesef.

Dediğim gibi yaptınız değil mi yani PC'nin PSU kablosu çıkıkken güç gelmemesi için. Ayrıca RAM'leri çıkartıp tekrardan takar mısınız?

Auto açılmayacak bir ayara ayarlamış gibi CMOS pilini PC'ye güç gelmez iken çıkartın 10 dk kadar bekleyin sonrasında ise PC'yi yeniden başlatın ayrıca turuncu ve kırmızı ışığın yanması bir problem belirtmiyor.Bu arkadaş CMOS pili.

Efendim çok teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak bu PC'de 64 GB RAM var ve açılışı çok uzun sürüyor günümüze göre güzel de bir PC sebebi ne olabilir?

Hocam %100 ihtimalle AMD işlemci ve anakart kullanıyorsunuz çünkü bu sorun sadece AMD anakartlarında mevcut. Benim de elimde B650 Tomahawk modelli bir anakart var. Bende bilgisayarda uyku sorunu var uykudan uyanamıyor ve uyandırınca kilitleniyor. Kilitlendikten sonra kapama düğmesi ile zorla kapattıktan sonra bende bu 2 ışık yanıyor ve sistem 5 dakika kadar nedendir bilinmez açılmıyor. Ama 5 dakika sonrasında da uyku moduna alıp kilitlemediğim sürece arıza vermiyor.

Efendim çok teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak bu PC'de 64 GB RAM var ve açılışı çok uzun sürüyor günümüze göre güzel de bir PC sebebi ne olabilir?

Rica ederim. PC'nin boot ayarlarına falan bakın UEFI mi diye nasıl bakacağınızı bilmiyorsanız arama çubuğuna sistem bilgisi yazıp bir bakın BIOS modu ne diye.

Rica ederim. PC'nin boot ayarlarına falan bakın UEFI mi diye nasıl bakacağınızı bilmiyorsanız arama çubuğuna sistem bilgisi yazıp bir bakın BIOS modu ne diye.

Formattan sonra baktığımda UEFI idi. Bu arada CMOS söküp 10 dakika bekleyip taktım hala açılmıyor maalesef.

İşlemci AMD ve anakart MSI.

Yok açılmıyor ne yapabilirim arkadaşlar?

Son düzenleme:

Dediğim gibi yaptınız değil mi yani PC'nin PSU kablosu çıkıkken güç gelmemesi için. Ayrıca RAM'leri çıkartıp tekrardan takar mısınız?

Çözüm
Evet evet PSU kablosunu söktüm CMOS 10 dakika dışarıda bırakıp geri taktım şimdi RAM söküp deniyorum tekrar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…