DRAM Voltage düşürme sonrası PC'de donma

Mataracı Ahmet

Hectopat
Yer
İstanbul
Yanlışlıkla MSI uygulamasından DRAM Voltage'ı düşürdüm PC Dondu sonra kapadım geri açtım fakat uygula dediğim için her defasında SDK açıldıktan sonra donuyordu, donmadan önceki sürede uygulamayı görev yöneticinden kapadım ve silip tekrar yükledim PC düzeldi. CPU-Z'den baktığımda herhangi bir sorun göremedim çok anlamıyorum şahsen fakat Dual Channel çalıştığını ve MHz değerlerinin doğru olduğunu gördüm. Bilgisayarımda herhangi bir sorun oluşmuş mudur; HDD ve SSD'de dosya kaybı, RAM hasarı, herhangi bir parçada yanık, emin olamıyorum sorunsuz çalışıyor bilgisayar fakat 2 Oyunda test ettim GTA 5 ve Apex Legends eskiden bu oyunlarda GTA'da 11-12 Arası Apex'te 10GB civarı RAM tükettiğini görmüştüm, fakat şu an bu olaydan sonra GTA'da 9-10 Apex'te 8 GB civarı RAM tüketiyor Memtest86 yapmadım yapmam gerekir mi sence bir sorun olmuş mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Voltaj ayarlarıyla gereksiz yere oynamayın. Herhangi bir problem oluştuğunu sanmıyorum, RAM kullanımında da anormallik gözükmüyor. Voltaj yetersiz geldiği için sistem donmuş bu kadar basit. Memtest86 uygulamanız gerektirecek bir durum yok.
Ram kullanımı öncesinde daha fazlayken neden o olaydan sonra azaldı onu anlayamadım.

Psikolojik olarak öyle hissediyorsunuz muhtemelen. 1080P kullandığınızı varsayıyorum, GTA V için 9-10 GB RAM kullanımı, arka plan uygulamaları açık olsa dahi normal. Yaşadığınız olay RAM kullanımı etkilemez.
Psikolojik değil RivaTuner açıktı hep oynarken 1080p de oynuyordum eskiden 12yi rahat görüyordu ve genelde o civarda takılıyordu fakat o olaydan sonra çok düştü 10'un altına inmezken 9'ları görmeye başladı 8'lere kadar indi anlamış değilim arkada da hep açtığım uygulamalar vardı her zamanki, Chrome sekme sayısı dahil aynıydı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı