DRAM'li SSD vs DRAM'sız SSD

babasigma

Centipat
Daha fazla  
Açıkçası SSD'ye çok para vermek istemiyorum. 1 TB PCI 4 olan ucuz 2K ya SSD'ler var ama DRAM hakkında 1 2 bilgi okudum kafam çok karıştı. Beni aydınlatabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası SSD'ye çok para vermek istemiyorum. 1 TB PCI 4 olan ucuz 2K ya SSD'ler var ama DRAM hakkında 1 2 bilgi okudum kafam çok karıştı. Beni aydınlatabilir misiniz?
DRAM'siz SSD'ler zamanla daha hızlı performans/sağlık düşüşü yaşıyor. Eğer oyun için alacaksan DRAM'siz de alabilirsin, fakat Windows kuracaksan DRAM'li bir model tercih etmen daha iyi olur.

DRAM'li SSD'ler daha iyidir. Dosya aktarımlarını ve genel olarak kullanımda yaptığınız şeyleri daha hızlı yaparsınız. Ayrıca Windows kuracaksanız DRAM'li SSD çok daha iyi.
DRAM'siz SSD'ler zamanla daha hızlı performans/sağlık düşüşü yaşıyor. Eğer oyun için alacaksan DRAM'siz de alabilirsin, fakat Windows kuracaksan DRAM'li bir model tercih etmen daha iyi olur.
windows kurup oyun oynayacağım Kioxia SSD 1TB EXCERIA PRO alsam iş görürmü

Windows kurup oyun oynayacağım Kioxia SSD 1TB Exceria Pro alsam iş görür mü?

Görür. DRAM'li bir model olması lazım.

Bundan bahsediyosunuz değil mi?

evet bu dram varmı bunda

Dram'li , Dramsiz bir çok model var. Açıkcası oyun yüklemede pek farketmiyor. Hatta Sata ssd ile bile aralarında çok fark yok.
Fiyat farkı çok yoksa dramli tercih edin ama yüksek fiyat farklarına değmez.

128GB Corsair GS emektar 2013'den beridir, Sistem yüklü kullanıyorum.

Kingston KC3000 Dram'lidir.
Samsung 990 EVO Plus Dram'siz.
Crucial P2 CT20002SSD8 nvme Dram'siz.
PNY CS3040 nvme ssd dram'li
Samsung EVO 970 Evo Plus nvme
Samsung evo 960, KODAK , HDD WDC WD7500BPKT bunlar usb'den takılı...

Usb'den olsun, sli slotlara çeviriciyle takılı, m.2 slotlara takılı olsun hızlarda çok farketmiyor. Farkı anlamıyorsunuz bile ama güncel nvme ssd'lerin ısınma sorunlar var ve ısınınca performans ciddi anlamda farkediyor. Anakartın 3 adet soğutuculu m.2 slotu mevcut, diğer bazı ssd'lere ek soğutucu blok satın aldım.
Özellikle Samsung 990 Evo Plus / Kingston KC3000 gibi...

Anakart: MSI Tomahawk X670E Wifi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…