DRAM'siz SSD alınır mı?

Çağdaş Savaş

Hectopat
Anakart
ASRock B760M-HDV/M.2
Yeni 2TB M.2 SSD almak istiyorum ve uzun ömürlü olsun istiyorum. Ayrıca DRAM mevzusu nedir? DRAM'siz SSD alınır mı? Önerilerinizi bekliyorum. Şu an elimde Crucial P3 Plus var.

Düşük bütçe için tercih edilebilir. Hayati öneme sahip bir bileşen değil.

WD SN580 2TB disk aldım DRAM yok 2TB aylar geçti hala %100 sağlık ve hiçbir sorunu yok. Hız kaybı vs öneririm.

Oyun için kullanıyorum.

Yani kullanırsın da oyun oynarken çok iyi olur mu bilmem, günlük kullanımda sıkıntı olmaz.Günlük basit kullanımda olur ama uzun ömürlü ve kararlı performans için kesinlikle DRAM'li bir SSD almanı öneririm.

İşletim sistemi kurulacaksa ilk tercih DRAM'li olsun deniyor ama ben o dönem maddiyatım yetmediği için DRAM'siz SSD aldım. 5.5 yıl oldu hala sorunsuz çalışıyor. Okuma hızında problem yok ama yazma hızında bazen 500 MB civarına düşüyor. DRAM olmadığı için mi yoksa soğutucusuz olduğundan ısındığı için mi bilemiyorum.

Yeni 2TB M.2 SSD almak istiyorum ve uzun ömürlü olsun istiyorum. Ayrıca DRAM mevzusu nedir? DRAM'siz SSD alınır mı? Önerilerinizi bekliyorum. Şu an elimde Crucial P3 Plus var.

Okuma-yazma işlemleri çok daha hızlı olur. DRAM'siz SSD'lerde bu harita NAND içinde tutulur, bu da erişim sürelerini yavaşlatır. Daha stabil bir deneyim istiyorsan dosya atarken dosya atma hızı düşmesi gibi sorunları yaşamamak için DRAM'li bir disk tercih etmek daha uzun ömürlü bir seçenek olacaktır. Alabiliyorsan DRAM'li almaya çalış.

Veri haritası SSD içindeki yavaş NAND flash içine yazılır, günlük basit kullanımda olur, rahatça kullanırsınama uzun ömürlü, ve güzel performans için kesinlikle DRAM'li bir SSD almanı öneririm. Oyun oynarken kötü olur.

Oyunlarda bugüne kadar hiçbir eksiklik yaşamadım hiçbir sorun da yaşamadım? Neye göre kötü olur dediniz anlamadım?

Oyunlarda bugüne kadar hiçbir eksiklik yaşamadım hiçbir sorun da yaşamadım? Neye göre kötü olur dediniz anlamadım?
Dram'siz SSD'de sorun yaşanacak diye bir kaide yoktur. Arkadaş muhtemelen daha iyi olur demek istemiş ancak doğru dürüst ifade edememiştir.

Hocam ben 1, 2 yıl önce bilgisayar toplarken buna benzer bir soruyla araştırma yapmıştım, genellikle böyle deniliyordu, aklımda kalmış. Ben dramli kullanıyorum tabii siz daha iyi bilirsiniz kullanan olduğunuz için. Tabii ki de her zaman sorun olacak diye bir şey yok.

Yeni 2TB M.2 SSD almak istiyorum ve uzun ömürlü olsun istiyorum.
Dediğiniz gibi uzun ömürlü olmasını istiyorsanız DRAM'li bir model almanız daha mantıklı. SSD'lerin çalışma mantığından ötürü DRAM'li modeller daha az yıpranır ve garantileri bile daha fazla olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı