Dreamspark'tan Edinilen Windows 8.1 Kullanım Süresi

WhoWalksAlone

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Bu Dreamspark olayını geçen yıl kullanmaya başladım ancak çok fazla yararlanmadım açıkçası çünkü ihtiyacım olan programlara zaten başka yollarla sahiptim. O zamanlar Dreamspark'ın kullanıma açıldığını duyuran hocalarımızdan biri eğitim hayatımız boyunca yararlanabileceğimize dair bir şeyler söylemişti. Şimdi Dreamspark üzerinden Windows 8.1 Industry Pro sürümünü indirip bilgisayarıma kurmayı düşünüyorum. Yaptığım araştırmalara göre Windows 8.1 Pro'dan çok da fazla farkı yokmuş. Bu sebeple kesin bir şekilde orijinal olmasını da göz önünde bulundurduğumda kurmaya karar verdim ancak şöyle bir durum var.
Henüz okumaya devam ediyorum ancak ileride birkaç yıl içerisinde (maksimum 2 yıl içerisinde olacağını düşünüyorum) mezun olacağım. Haliyle üniveristeyle olan bağım kopacak. O zaman geldiğinde bilgisayarımda kurulu olan Windows 8.1 Industry Pro'nun da lisansının geçersiz kılınıp kılınmayacağını sizlere sormak istedim.
Bilgisi olan bu soruma yardımcı olursa çok sevinirim.

Evet normal sürümden pek bir farkı yok. Sadece bazı metro uygulamalar yüklü gelmiyor. İster isen zaten yükleyebilirsin.

Ben de tam bu sorunun cevabı için foruma girmiştim ki konuyu gördüm. Ben de öğrenciyim ve işletim sistemine 500 tl verecek durumum yok, korsan olmasını da istemiyorum ama eğer bu süreli ise ve her yıl öğrenciliğimizi kanıtlamak gerekiyorsa hiç bulaşmam sanırım. Eğer öğrenirseniz beni de haberdar ederseniz çok sevinirim.

Ben farkı var mı diye sormamıştım lisans süresini sormuştum. Siz okuduğunuza emin misiniz?

Son düzenleme:
Her yıl yenilemeniz gerekiyor, liseden mezun olduğum halde ders programımın ekran görüntüsünü tekrar gönderdim ve kabul ettiler. Sanırım belgelerin tarihlerine dikkatli bakmıyorlar. Attığım ekran görüntüsünde 12. sınıf olarak gözüküyorum ve okul dönemi bitti. En kötü ihtimal öğeyi denetleyip ad soyad değiştirirsiniz, kafanıza takmayın.

Her yıl bunla uğraşılır mı yav :S Freedos'lu bir laptop aldım, yarın gelece. Korsan olmasın diye bunu araştırmıştım. Pek anlamam korsan kullanımın ne gibi dezavantajları veya riskleri olur? Malum Türkiye'de çoğu kişi korsan kullanıyor.

@M7DF Uğraşacak olan sizsiniz, buna siz karar vermelisiniz. Adamlar yılda bir kere belge sağlaman karşılığında işletim sistemi sunuyor ve siz bunu beğenmiyorsunuz. Korsan kullandığınız zaman "Windows'u etkinleştir" ibaresini kaldırmak için 180 günde bir program çalıştırmanız gerekiyor. Güncelleme yaptığınız zaman bu ibare tekrar ekranın sağ alt köşesinde beliriyor. Korsan kullanmak, Dreamspark'tan alınan işletim sisteminden daha çok uğraştırıyorken nasıl oluyor da korsan kullanmak istiyorsunuz ?

Tamam hocam haklısınız yapıcaz artık korsandan iyidir ne de olsa. Ama bir sorum var şimdi diğer mesajda da dediğim gibi laptop yarın gelecek ve freedos'lu.Yani key'i bugün telefondan alsam yarın kurarken girsem olur sanırım bir sıkıntı çıkmaz?Süresi var mıdır? Ve Dreamspark'tan değil de Microsoft'un sitesinden indirsek mesela?

Ücretsiz verilen sürüm diğerlerinden farklı, Microsoft'un sitesinde olmayabilir. Dreamspark'tan indirmenizi tavsiye ederim. Keyin süresi yok, istediğiniz zaman girebilirsiniz.

Her yıl yenilemek gerekmiyor. Hesap olarak evet. Ama verilen lisanslar sınırsız. Bu yüzden internet ortamında satılan, çoğu ucuz lisans, bu şekilde satılabiliyor. Microsoft' un bu olaya neden engel olmadığı da, ayrı bir tartışma konusu. Pazarlama taktiği olabilir. Yaygınlaşma açısından.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…