Drift L 125 hem giderken hem de rolantide stop ediyor

Yusuf26TR

Femtopat
Daha fazla  
Daha geçen gün ilk motorumu aldım ve henüz 50 km de, ilk aldığım gün site içerisinde biraz turlayayım dedim, u atarken hızım 15 falan debriyajı sıktım ve hafif ön frene bastım sanki motor stop eder gibi oldu debriyajdan elimi çekince motor yürür gibi oldu sonra stop etti, stop edince, motor lambası yaktı, kontağı aç-kapa yaptım olmadı mecbur anahtardan aç-kapa yaptım öyle çalıştı. Kuzenim motordan anlar ve dedi ki rodaj döneminde böyle saçma şeyler olur dedi. Tamam eyvallah dedim. Gece yatmadan önce yarım saat çalıştırıp öyle uyursun demişti, yine tamam dedim. Çardağın oraya giderken yukarıda anlattığım olayın aynısı yine oldu. Motoru çalıştırıdım, rolantide 30 dakika bekleteceğim ya, gittim çardağa oturdum fakat yaklaşık 4-5 dakika sonra rolantide kendi kendine stop etti.

Bir daha çalıştırdım birkaç defa belli süre aralıklarla gaz verdim stop etmemesi için, 30 dakika sorunsuz çalıştı ancak 2000 devirden (sanırım normal rolantide 2000 devirde olması gerekiyor) 1200 ya da 1300 devirlere kadar indi ve motor bayağı titriyor. Mesela bugünde 50 ile giderken aynısı yine başıma geldi ustaya götürdüm sen debriyajı iyi sıkmamışsın falan dedi ama gayet iyi sonuna kadar sıkıyorum.
Sizden ricam sorun nedir ne yapmamı önerirsiniz yarımcı olursanız çok sevinirim motoru aldığım gün bir soğuma geldi yardımlarınızı bekliyorum dostlar

Son düzenleyen: Moderatör:
Debriyajı sıktım ve hafif ön frene bastım sanki motor stop eder gibi oldu

Düşük hızlarda ön fren kullanma yeterli tecrüben olmadığı için düşersin. Arka fren kulllan.
Servise götürün en iyisi bu durumun rodajla pek alakası yok.

Dediğin gibi debriyajı iyi sıkıyorsan sende sorun yok. Rölantinin bu kadar düşmesi normal değil.

Rolanti ayarı yapılsın 2000 devir iyi mi reis, bir de biraz araştırdım bujiyle alakalı diyorlar sen ne dersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…