Drift L altından tiz bir ses geliyor

burhan0326

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Drift L motosikletimden giderken ayak freninin olduğu kısımlardan tiz bir ses geliyor. Motor hızlandıkça ses artıyor, debriyaja basıp ara gaz verip ayak freninin orayı dinlediğimde de ses gelmeye devam ediyor, devir arttıkça ses artıyor motor rölantideyken ses gelmiyor ve durduğu yerdeyken ses gelmiyor, sadece giderken ve devir arttıkça geliyor, çok rahatsız edici tiz bir ses. Neden olabilir?

Debriyaj kaçırdığında bu sesi yaparmı motoru düz giderken boşa atıp gaza bastığımda da aynı ses geliyor
Olay örgüsüne bakarak debriyaj kaçırdığını düşünüyorum görmeden bir şey diyemem. Debriyaj balatasını değiştir, tamburdan da yapar. Kaç km'de motor? Çok fazla ani kalkış, debriyaj tokatlaması, teker falan yapıyorsan da yapar. Ben 3000 olmadan tamburu, balatayı yemiştim.

Mesajınızı geç gördüm kusura bakmayın motor 4 bin kilometrede çok fazla ani kalkış vb yapmıyorum ama debriyaj ayarım kötü geliyor sonlara doğru kavrıyor.

Mesajınızı geç gördüm kusura bakmayın motor 4 bin kilometrede çok fazla ani kalkış vb yapmıyorum ama debriyaj ayarım kötü geliyor sonlara doğru kavrıyor.
Ses sanki tiz bir şekilde iki demirin birbirine vurma sesi gibi motorun içinden değilde ayak freni civarından geliyor altından titreşim arttıkça ve motor hızlandıkça ses artıyor

Vidalarında da gevşeme olabilir.

Vidalarında da gevşeme olabilir.
Rahatsız ediyorum kusura bakmayın ama bugün egzoz girişine baktığımda resmen çıkacak şekilde gördüm vidalar yerinden çıkmak üzere sıkmaya vaktim olmadı ondan olma ihtimali varmı ?

Bu şekilde

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-10-10-22-08-59-113_com.miui.gallery.jpg
    39,8 KB · Görüntüleme: 141
Bu sesle alakalı yazı okuduğumda egzoz girişine contasına bakın dediler o da ses yapabilir dediler diğer motorlarda sıfıra sıfır diye gördüm o yüzden yazmak istedim teşekkürler
Bilemedim şimdi. Benim bildiğim tamamen sıfır açıklık olmadığı, sendekinin gapi fazla gibi. Bir de sıkıp dene istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…