Drift L fazla yakıt yakıyor

YaseRR

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 2024 model Mondial Drift L 125 motorum var. Sıfır aldım, şu anda 3500 km’de. Geçenlerde deposunu fulledim, bugün trip’e baktığımda 220 km yol yapmışım ve depoda sadece 2 diş benzin kaldığını gösteriyor. Arada 1 dişe inip yanıp sönüyor. Normalde kullanıcılar full depo ile en az 400-500 km gittiğini söylüyor. Benim motorum fazla yakıyor, ne yapmam lazım?

Tapa gaz+ kesiciyle sürüyorsanız normal. 400-500 kilometre en az değil en fazla genelde.

Tapa gaz ve kesici ile fazla sürmüyorum fakat yine de sürüyorum sizce normal midir?
Normal olduğunu sanmıyorum 16 litre depo var motorda 400km demişsin ama o bile az 100 km de 4 litre yakıyor bu drift için fazla. Benzin şamandırasında sorun olabilir göstergede yanlış gösteriyor olabilir. En belirgin şekilde depoyu ağzına kadar doldurursun ve benzinin bitene kadar yol gidersin yanında 2 litrelik şişe alırsın bittiğinde koyarsın. Göstergeye fazla güvenme çünkü.
Bunları yapmana rağmen depoyu sonuna kadar bitirip hala az km yapıyorsa her şey olabilir motorda. Yakıt hava karışımı,hava filtren,lastik psi ların,fren balata ayarların vs.

Tahminim göstergede az gösteriyor. Bunu tam anlamanın yolu depoyu 100ml bile alamıyacak şekilde doldurup yolda kalana kadar gitmek ve ölçmek.

He bu arada pompacıya fulle diyince sonuna kadar koymuyorlar daha 2 litre boş yer olduğu bile oluyor ona dikkat et depo kavisli geldiği için sonuna tam koymuyorlar.

Normal sürüşte o motorun yaksa yakıcağı 3 litredir buda 500-550 km yapıyor yani bir depoda bu kadar gitmen lazım 6-7 bin devirde normal sürüşte.

Anladım cevabınız için teşekkürler peki bir sorum daha olacak motordan plastik bir yanık kokusu geliyor genelde soğuk havada sizce nereden olabilir?

Anladım cevabınız için teşekkürler peki bir sorum daha olacak motordan plastik bir yanık kokusu geliyor genelde soğuk havada sizce nereden olabilir?
Egzoza veya manifolda birşeyler değiyor olabilir. Normalde yeni motorlarda yanık kokusu gayet normal fabrika egzoza vs başka yerlere koruyucu film boyalar vs oluyor zamanla bunlar yanıyor ama 3500 km de geçmesi lazım. Zincir yağın veya amortisör yağın (patlak ise) egzoza,bloğa deyip yanıyor olabilir bakman lazım. Soğuk havalarda yapıyo ise soğukta egzozun için su buharı oluyor çalıştırdığında biraz beyaz duman atıyor ve yanık kokusu geliyor oda olabilir.
En kötü ihtimal tesisatın yanıyor olabilir ama en son bakılacak şey o.
Bir ustaya gitmen daha yararlı olur bence.

Bu yanık kokusu ilk aldığımdan beri geliyor tesisattan olsa çoktan patlak vermez miydi sizce?

Bu yanık kokusu ilk aldığımdan beri geliyor tesisattan olsa çoktan patlak vermez miydi sizce?
Yağmursuz normal havalarda geliyor mu ? önden gelen pis sular bloğuna gelip yanık gibi bir koku da oluşturabilir başıma geldi eski motorlarımda.
Her zaman geliyor ise egzoza veya manifolda sürekli bir şey damlatıyor olabilir motor.
Dediğim gibi en kötü ihtimal tesisat ama 3500 km ye kadar geliyorsa mutlaka tesisatta bir sorun olması lazımdı.

Normal havalarda geliyor yağmurlu ve soğuk olunca daha çok geliyor ama kaynağını bir türlü bulamadım bakıyorum bloğa kablo falan mı değiyor ama yok değmiyor acaba görmediğim bir yerden mi değiyor hiç bakmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…