Drift L yanıyordu

Samet17011

Hectopat
Arkadaşlar Selam
Dün sabah işe giderken motorun Altında yaklaşık yarım çay bardağı kadar yağ döküldüğünü gördüm ve umursamadan devam ettim.
Ertesi gün yerdeki yağın benim motosikletimden geldiğini farkettim ve hemen sorunu bulmaya çalıştım.
Motoru güzelce temizledikten sonra 1 vidanın altından yağ geldiğini gördüm.
Daha sonra motul 5100 10w40 yağ aldım eski yağımı boşalttım o vidayı anahtarla sıktım ve yeni yağı doldurdum.
Yaklaşık yarım saat yüksek devirde dolaştıktan sonra kenara çekip baktım ve bir sıkıntı yoktu.
Fakat motoru eve bırakıp 1 saat sonra döndüğümde 1-2 damla yağın yerde olduğunu gördüm.
Önemli bir işim olduğu için çıkmak zorundaydım ve çıkıp yaklaşık 45 dakika yolculuk yaptım fakat eve geldiğimde motosikletin motorundan aşırı derecede duman ve koku geliyordu,Eğilip altına baktığımda ise böyle bir manzara ile karşılaştım.Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar sorunun ne olduğunu ve ne yapmam gerektiği hakkında bilgilendirirse sevinirim.

Dosya Ekleri

• 26727A64-B5CC-4750-A293-8E5D60AA8431.jpeg
    241 KB · Görüntüleme: 253
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk fotoğraf motorun yağ aktığını farkettiğim gün çekmiştim.Yağlı olan fotoğrafı az önce çektim ama dikkatlı baktığım kadarıyla sadece tek bir vidanın altından yağ akıyor ve senin de söylediğin gibi muhtemelen akan yağdan duman geldi.
Yalama olan vidaya nasıl bir çözüm uygulayabilirim hocam

Yeri yalama yapmamıştır inşallah, yağı boşaltırsın vidayı alırsın götürürsün nalbura sorarsın alırsın aynısını yeri yalama yaptıysa ama sıkıntı.

Pul işlevini yerine getirmediği ya da vida düzgün tork değerinde sıkılmadığı için yağ akıtmış conta yanmış motor bile yapılabilir duruma göre.

Bence böyle bir sorun olunca umursamamak yerine direk tamirciye götürmek lazım

Yalama olan yere kılavuz çek düzelir ama 2 de bir tork anahtarıyla dişlere zara vermemeye dikkat et eğer ki yeniden kaçak yaparsa diğer vidalar bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…