Driver anakartın sitesinden mi, AMD’nin sitesinden mi kurulmalı?

Charmander1903

Kilopat
Yer
Kocaeli
Arkadaşlar format atacağım şöyle bir sorum var. Driverlarını anakartın sitesinden indiriyorum ekran kartı hariç tabi ki öncelikle.
Ses kartı- LAN - Wi-Fi driverını anakartın sitesinden yüklüyorum güncel olsun olmasın. Şimdi soruma gelirsek chipset kurmam gerekiyor bunu da anakartın sitesinden yaparsam 1.5GB'lık bir dosya kuruyorum. Chipset versiyonu 17.10 oluyor. AMD kullandığım için ama anakartın sitesinden indirirsem 60-70MB'lık chipset indiriyorum 17.40 sürümü oluyor. O zaman güncel sürüm Ryzen balanced seçeneği vesayre var güncel sürüm olduğu için. Peki bu aradaki boyut farkı nereden gelir? Anakartın sitesindekini mi güncel olan AMD sitesinden mi indirip kurmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart üreticisinin sitesinden indirdiğinizin yalın sürücü yükleyici olması, AMD'nin sitesinden indirdiğinizin ek yardımcı programların da gömülü olduğu bir versiyon olması muhtemel.

Örneğin bir ses kartı, ağ bağdaştırıcısı sürücüsü yalın olarak 5-25Mb boyutlara indirilebilirken aynı sürücü bir grafik arayüz, yönetim paneli, takip monitörü gibi yan ve yardımcı programlarla 200-350Mb gibi boyutlara ulaşabiliyor.

Yalın donanım sürücülerinin boyutu halen daha 1.5 GB gibi boyutlara ulaşacak kadar büyük değil yanılmıyorsam. İndirdiğiniz dosyaların içeriklerine, ek bir program barındırıp barındırmadığını görmek açısından, göz atmanızı tavsiye ederim.

İkisinde de sorun olmaz. Benim tavsiyem AMD'nin resmi sitesinden bulup indirmendir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı