DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, başarısız: kbdclass.sys mavi ekran hatası

cileklimuz06

Hectopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1cefiAm4JhR3kU-HTPflcl2-qbY5alGQj/view?usp=drive_link
RAM
16
SSD veya HDD modeli
GİGABYTE AG4512G-SI B10
Ekran kartı
RTX 4050
İşlemci
i5 12500h
Merhaba, Gigabyte g7MF modelli bir laptopum var ve bir süredir mavi ekran hatası alıyorum oyun oynarken, oyundan çıktıktan sonra gibi zamanı fark etmiyor mavi ekranda DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, başarısız: kbdclass.sys bu iki hatayı gösteriyor neden oluyor anlamıyorum, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Gigabyte g7MF modelli bir laptopum var ve bir süredir mavi ekran hatası alıyorum oyun oynarken, oyundan çıktıktan sonra gibi zamanı fark etmiyor mavi ekranda DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, başarısız: kbdclass.sys bu iki hatayı gösteriyor neden oluyor anlamıyorum, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bu tür bir mavi ekran hatası genellikle sürücüler, donanım uyumsuzlukları veya sistemdeki belirli yazılım problemlerinden kaynaklanır. Hatanın kaynağı ve çözümüne yönelik birkaç öneriyi aşağıda sıralıyorum:
kbdclass.sys: Bu dosya, klavye sürücülerine bağlıdır ve Windows işletim sisteminde klavye girişlerini yönetir. Bu dosyayla ilgili bir hata, sürücünün bozuk olduğunu, uyumsuz olduğunu ya da bir yazılımın buna müdahale ettiğini gösterebilir.DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL: Genellikle bir sürücünün sistem belleğine yanlış bir şekilde erişmeye çalışmasıyla ilişkilidir. kbdclass.sys: Bu dosya, klavye sürücülerine bağlıdır ve Windows işletim sisteminde klavye girişlerini yönetir. Bu dosyayla ilgili bir hata, sürücünün bozuk olduğunu, uyumsuz olduğunu ya da bir yazılımın buna müdahale ettiğini gösterebilir.DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL: Genellikle bir sürücünün sistem belleğine yanlış bir şekilde erişmeye çalışmasıyla ilişkilidir. Özellikle klavye veya oyun kontrolcüleriyle ilgili üçüncü taraf yazılımlar (örneğin, makro yazılımları) bu hatayı tetikleyebilir. Bu tür yazılımları geçici olarak kaldırın ve sistem davranışını gözlemleyin. Gigabyte g7MF modeliniz için üreticinin web sitesine giderek en son BIOS ve çipset sürücülerini indirin ve güncelleyin.
Windows'un yerleşik bellek tanılama aracını çalıştırın."Windows + r" tuşlarına basın, mdsched.exe yazın ve Enter'a basın."şimdi yeniden başlat ve sorunları kontrol et" seçeneğini seçin. Bellek modüllerinde bir hata varsa, bu sorun mavi ekranlara neden olabilir?
Komut Istemi'ni (yönetici olarak çalıştır) açın ve aşağıdaki komutları sırasıyla çalıştırın: CMD.
Kodu kopyala.

SFC /scannow
DISM /online /cleanup-ımage /restorehealthbu komutlar bozuk sistem dosyalarını onarır.
güncel Windows güncellemelerini yükleyin:"ayarlar > güncelleştirme ve güvenlik > Windows Update" yolunu izleyerek sistemin güncel olup olmadığını kontrol edin ve mevcut güncellemeleri yükleyin.
çevre birimlerini kontrol edin:sisteminize bağlı tüm çevre birimlerini (USB klavye, fare, kontrolcü) çıkarın ve sistemi bir süre bu şekilde kullanarak hatanın devam edip etmediğini kontrol edin.oyun veya stres testleri sonrası ısıyı izleyin:oyun sonrası oluşan mavi ekranlar, ısınma sorununa işaret edebilir. MSI Afterburner veya HWMonitor gibi araçlarla işlemci ve GPU sıcaklıklarını kontrol edin. Eğer sorun devam ediyorsa:minidump dosyası analizi: mavi ekran oluştuğunda Windows, genellikle bir minidump dosyası oluşturur. Bu dosya hatanın detaylarını içerir. C:\Windows\Minidump dizinindeki dosyaları kontrol edin ve analiz için paylaşabilirsiniz.Windows'u temiz kurulum: sorun yazılımdan kaynaklanıyorsa temiz bir kurulum çözüm olabilir. Ancak bu yöntem son çare olarak düşünülmelidir. Bu adımları uyguladıktan sonra hâlâ sorun yaşarsanız, bana daha fazla detay vererek tekrar yazabilirsiniz.

GPU sürücülerini bu şekilde sil ve güncel olanlarını indirip yükleyip gelişmeleri bildir.
Kullandığın OS güncel değil, güncelle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı