1) Sorununuzun ana kaynağı AMD Driver'dan kaynaklı. Öncelikle ekran kartınızın modelini belirtir misiniz?
Öncelikle Ekran Kartınızın websitesinden WHQL sürümlü ekran kartı Driver'ını indirin. Daha sonra aşağıda paylaşacağım rehbere göre DDU'yu yükleyip rehberdeki işlemleri uygulayın. Son olarak indirmiş olduğunuz Driver'ı kurunuz.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
www.technopat.net
2) Bir diğer sorun ise Ethernet Sürücüsü kaynaklı. Bu sorunu da aşağıda vermiş olduğum linkteki sürücüyü indirerek direkt olarak kurabilirsiniz. Bunun için ekstra bir yazılıma gerek yok yani.
Ethernet Sürücüsü Driver'ı:
https://download.gigabyte.com/FileList/Driver/mb_driver_lan_realtek_10.31.0828.2018.zip
3) BIOS sürümünüz aşırı eski. Çok eskimiş bu yüzden bazı BIOS'ları sırasıyla kurman gerek. Örneğin
senin BIOS'un F3 versiyonunda fakat en güncel versiyon F51 olarak görüyorum. Sana zaten yanında küçük notlar halinde söylemiş. Mesela önce Chipset Driver güncellemeniz ve daha sonra F40 sürümünü kurmanız gerekmektedir. F40 sürümünü kurduktan sonra son sürüme geçiş yapabilirsiniz. Hepsini indirebileceğiniz ortak linki aşağıya bırakıyorum.
GIGABYTE Oyun LAN ve Bant Genişliği Yönetimi, PCIe Jen3 x4 M.2, 7 renk RGB LED Şeritler ve Anti-Kükürt Direnç Tasarımı ile AMD B450 Ultra Durable Anakart Supports AMD Ryzen™ 5000 series / Ryzen™ 5000 G-Series/ 3rd Gen Ryzen™/ 2nd Gen Ryzen™/ 1st Gen Ryzen™/ 2nd Gen Ryzen™ with Radeon™ Vega...
www.gigabyte.com.tr
4) Tam emin değilim fakat Memtest86 testini yapın. Tıpkı
@letmenow arkadaşın dediği gibi. Bu arada bu test sizin RAM'lerinizin kapasitesine göre değişir. Bu test 1,5-2 saat kadar sürüyor günümüz bilgisayarlarında. Bu yüzden önce işlerinizi bitirin Memtest86 testini sonlara doğru bırakın. Memtest86 testini nasıl uygulayacağını bilmiyorsan aşağıdaki videodan faydalanabilirsin.
5) Bir de Arama Çubuğu'na CMD yazın ve sağ tık ile Yönetici Olarak Başlat seçeneğine tıklayın. Daha sonra oraya sfc /scannow komutunu yazın. Komut işini bitirince ekran görüntüsünü alın ve burada paylaşın. Daha sonra yine yönetici olarak açılmış bir CMD penceresine (aynı pencere de olur) chkdsk /f /r komutunu yazın. İşini bitirince (Y/N) yazacak ve siz de orada Y yazacaksınız. Daha sora sistemi yeniden başlatın. Bu da sistemdeki eksik dosyaları onaracaktır.
Bir eksiğim var ise affola. Eğer sorununuz devam ederse tekrar yeni minidump dosyalarını paylaşırsınız. Bulamadığım hatalar var ise
@Murat5038 size yardımcı olacaktır. Umarım faydalı olmuşumdur. Aldığınız hataların geçmesi dileğiyle.