DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası

fy1n0

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi günler. Sorunum bilgisayarın mavi ekran vermesi. Hata kodum "IRQL driver not less or equal" hatası. Bilgisayarı tamamen kullanılamaz hale getirmedi tabii ki fakat her açtığımda önce mavi ekran yiyorum daha sonra laptopu kullanmaya devam ediyorum. Minidump klasörünü açtım ve tüm dump dosyaları farklı 3 tarihte aynı hatadan ibaret. Sorunun başladığı 7 Ağustos gününden beri.

Problemim muhtemelen Avast driver updater uygulamasından kaynaklı. 6 veya 7 Ağustos günü programdan driverları güncellemiştim. Sanırım problem ondan kaynaklı. Tabii bu sorunu yaşayan bazı kişiler donanımsal olarak da yaşayıp çözmüş fakat benimki anladığım kadarıyla ekran kartı sürücüsü yüzünden. Programdan güncellediğim esnada ekran kartı sürücüsünü de güncellemiştim. Bugünde WinDbg indirdim ve minidump klasörlerini analizledim. Sonuç olarak problem ekran kartı sürücülerimde.

Ekran kartım AMD Radeon HD 8500 ve sorun şu ki ekran kartımın sürücüsü AMD sitesinde yok. Birkaç tane konuda gezindim kendi ekran kartıma dair sürücü aramak için. Açıkçası mavi ekran hatasına çözüm bulduğum esnada bir başka hataya denk geldiğimi düşünüyorum. Gezdiğim konularda çözüm olarak AMD Radeon HD 8500 serisinden herhangi bir ekran kartı sürücüsü indirsem de eş değer görürmüş. Sitede de sadece 8570 ekran kartının sürücüsü var. Ayrıca bir başka konuda R5 M420 ekran kartının sürücüsünü de kullansam aynı işlevi görürmüş.

Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Bahsettiğim "DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" hatası hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarımdan da daha fazla bilgi alırsam sevinirim.

Fakat şu an ana sorunum yükleyeceğim sürücü. Radeon HD 8570 veya R5 M420 sürücüsü yüklersem bir problem oluşur mu? Ayrıca sürücü yüklemeden önce mevcut ekran kartı sürücüsünü DDU veya Aygıt Yöneticisi ile sileyim mi?

Hocam peki 8570 sürücüsünü indirip mevcut sürücüyü sildikten sonra 8570 sürücüsü uyuşmaz ise daha büyük probleme yol açar mı? Yoksa onu da bilgisayarda herhangi bir şey değişmeden DDU ile kaldırabilir miyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı