DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL Mavi Ekran Hatası ile Bozuk Görüntü

DnzGamebox

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba biraz hikaye tadında olucak yorulmadan yardımcı olursanız sevinirim. Fotoğraflarda görünen ekran bozuklukları mavi ekran hatası ile beraber 2 teknik servise götürdüm saatlerce test ettiler, sorun bulamadılar. Kendi evime getirdim, sorun devam etti. Garantiye gönderdim ekran kartını sorun bulamadılar geri gönderdiler. Bu arada bahane ederek RAM'leri sıfır aldım sorun düzelmedi. PSU güç kaynağı aldım evle elektirik akımı ile alakalıdır belki diye düzelmedi. Teknik bilgiye sahip kim varsa sorduğumda ekran kartı dendi ve tekrar gönderdim. 4 saat dediğim oyunlarda test edip tarafıma video linki attılar. Ekran kartı taktım ve 2 gün test etme sürecimde mavi ekran hatası aldım. Minidump dosyalarını ve arıza goruntulerini ekleyeceğim bir aydır uğraşıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20210313_074212.jpg
    IMG_20210313_074212.jpg
    100 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_20210312_214947.jpg
    IMG_20210312_214947.jpg
    63,5 KB · Görüntüleme: 65
  • IMG_20210228_231322.jpg
    IMG_20210228_231322.jpg
    128,4 KB · Görüntüleme: 57
  • IMG_20210227_163137.jpg
    IMG_20210227_163137.jpg
    137,2 KB · Görüntüleme: 66
  • IMG_20210227_133955.jpg
    IMG_20210227_133955.jpg
    130,2 KB · Görüntüleme: 58
  • IMG_20210224_083249.jpg
    IMG_20210224_083249.jpg
    399,9 KB · Görüntüleme: 90
Biraz ekran kartı sorunu gibi geldi ama belli olmaz.

İlk öncelikle minidump dosyalarınızı paylaşın.

Sistem özellikleri:
Ryzen 5 2500X 3.6GHz 8MB.
Gigabyte GA-AB350M-D3V anakart.
RAM'ler öncesi Corsair şaun XPG 8*2 300MHz.
Gigabyte Aorus Radeon RX570 4 GB ekran kartı.
Seagate 1TB 3,5 ve James Donkey JD120GB 2,5 SSD.
Gamepower GP-500 apfc 14 cm Bronze 500W PSU.
Ekran AOC 24,5 1ms 75 Hertz.
Sistemin anakart ekran kartı ve ekranın garantisi devam ediyor. Mindup dosyalarını yükleyeceğim ama formda yeniyim nasıl yükleyeceğimi bulamadım yardımcı olur musunuz?

Burada minidump dosyasını nasıl paylaşacağının rehberi var. Buraya göre yapman gerekiyor.

Burada minidump dosyasını nasıl paylaşacağının rehberi var. Buraya göre yapman gerekiyor.

Yaptığımı düşünüyorum burada 5 tane mindup dosyası var ama format atmadan önce bu sorunu muhtemelen 30 defa yaşamışımdır. Ekran kartı birçok testten geçti ve geçirdim sorunun artık anakart ya da harddisk kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım ama benimki sadece bir düşünce bu işin ehli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Driver Booster kullanıyor musunuz? Eğer kullanıyorsanız söylemelisiniz. Çünkü kullandıysanız format atmanızı isteyeceğim.

Ekran kartı sürücünü nasıl güncelliyorsunuz? Ekran kartı sürücünü güncellemelisin.

Anakartına ekran kartına taktığın PCI slotunu kontrol eder misin? Hiç zarar görmüş mü?

Ekran kartına OCCT yazılımı ile 3D testi yap. 10 dakika civarı yap. Crash verirse söyleyin.

Sorun belli gibi gözüküyor. "Ekran kartı". Ama biz elimizden geleni yapalım.

"sfc /scannow" rehberini uygula. Çıkan sonucu ekran görüntüsü al ve benle paylaş.

BIOS sürümünün hem aşırı eski hem o eski zamanın beta bir sürümü olarak gözüküyor. BIOS sürümün F24c şu an. BIOS sürümünü güncellemen gerekiyor. Anakart sitesini verdim. Orada bulunan "Note" yazılarını okumalısın. Şu yazıları oku ve ona göre yapmalısın.
1615623145113.png

Yonga seti sürücünü güncelle.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Olay görüntüleyicisi raporunu paylaş.

Anti virüs ile sistemi tarat. Virüs bulursa temizlesin.

Dediklerimi güvenli mod içerisinde yapmaya çalışın.

Driver Booster kullanıyor musunuz? Eğer kullanıyorsanız söylemelisiniz. Çünkü kullandıysanız format atmanızı isteyeceğim.

Ekran kartı sürücünü nasıl güncelliyorsunuz? Ekran kartı sürücünü güncellemelisin.

Anakartına ekran kartına taktığın PCI slotunu kontrol eder misin? Hiç zarar görmüş mü?

Ekran kartına OCCT yazılımı ile 3D testi yap. 10 dakika civarı yap. Crash verirse söyleyin.

Sorun belli gibi gözüküyor. "ekran kartı". Ama biz elimizden geleni yapalım.

"Sfc /scannow" rehberini uygula. Çıkan sonucu ekran görüntüsü al ve benimle paylaş.

BIOS sürümünün hem aşırı eski hem o eski zamanın beta bir sürümü olarak gözüküyor. BIOS sürümün F24C şu an. BIOS sürümünü güncellemen gerekiyor. Anakart sitesini verdim. Orada bulunan "Note" yazılarını okumalısın. Şu yazıları oku ve ona göre yapmalısın.
Eki Görüntüle 919727

Yonga seti sürücünü güncelle.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Olay görüntüleyicisi raporunu paylaş.

Anti virüs ile sistemi tarat. Virüs bulursa temizlesin.

Dediklerimi güvenli mod içerisinde yapmaya çalışın.

Evet anakart BIOS'u güncellemesi yapmadım, ekran kartı söylediğiniz test dahil tüm testler yapıldı dediğim gibi iki defa servise gönderdim 4 saat oynanış videosu paylaştılar benimle format 3 ya da 4 sefer attım şu an işteyim yarın tüm eksik adımları tamamlayıp postu güncelliyecegim teşekkür ederim.

Kullanmadığınıza sevindim. Çünkü bazı hata kodları yüzüne şüphelenmiştim. Yanlış şüphelenmişim o zaman. Dediklerimi uygulayın. Bir sorun yaşarsanız söylersiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı