DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran sorunu

Makaleler
1
Daha fazla  
Download Yeni klasör.rar Minidump dosyalarını Upload ettim. Herhangibir oyunda rastgele zamanlarda mavi ekran hatası alıyorum. Ekranda yazan kod PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA ve DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (Wdf01000.sys). Bu iki hatayı aldım çok nadir oluyor bazen 10dk oyun oynuyorum bu hatalardan birini veriyor, bazen 5 saat oynuyorum tık yok. Ekran kartı driverlarımı silip yeniden kurdum çözülmedi, tüm sürücüler güncel ve win10 kullanııyorum. Teşekkerler @Recep Baltaş @Ali Güngör

@BilgisayarKurdu

Arkadaşlar bir dosyaya yönlendirme yapıyorsanız mutlaka güvenlik testlerini paylaşın. Sistem güvenliği de çok büyük önem arz eden bir konu elbette :)
Bahsettiğin hataya sisteme giren casus yazılımlar bile neden olabilir en basitinden.

Aygıt Yöneticisi sayfasında güncel olmayan bir yazıcı var mı? Tüm Windows sürülerini güncelle, Windows Update aygıtı var bunun için.
Bunun dışında donanım kısmında da oluşan hatalardan dolayı bu hatayı alabilirsin.

Dosya temiz, ben bir inceleyeyim, gerekirse Murat hocamızı yardıma davet ederiz.
59.jpg

Herşey güncel sistemde virüs yok önceden tarama yapmıştım bir kaç gün önce. Isınma sorunumda yok GTA 5' de bile 2-3 ayar dışında diğer ayarlar sonda saatlerce oynuyorum en fazla 83 derece oda işlemci. Driver ile alakalı olduğunu düşündüm kodu arattığımda silip tekrar kurdum ama gene 1-2 sefer aldım bu hatayı. Birde uzun zaman önce bir oyun yüklemiştim o oyunu yükledikten sonra sonra ekran kartım sabit frekansda çalışmaya ve yukarıdaki hataları vermişti. Oyunu sildim ama gene çözüme ulaşamadım. Yardımlarınız için teşekkürler.

Müsait olduğum bir zaman incelerim, bu hatayı aldığın ilk tarih ney acaba? Minidump klasöründeki dosya tarihlerine bak.
Orada farklı nedenlerden dolayı aldığın dosyalar da olacaktır, onlarla karıştırma. Bu hata nedeniyle aldığı nen eski dosyanın tarihini bileyim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı