DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran

iceflame7

Hectopat
Daha fazla  
Mavi ekran çıkarak çeşitli sorunlar altında %100'e kadar dolup reset atıyor. İnternette siteye girdiğimde, oyun açtığımda hatta klasör açtığımda bile bu mavi ekran hatalar serisi alıyorum. Sistemi bir ay geri aldım fakat fayda etmedi. Hatta daha sık olmaya başladı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem geri yükleme sistem açılmadığında kritik hatalarda geri alınır. Kafanıza göre alırsanız daha çok sorun yaşarsınız.
Temiz Win 8.1.3 format atın. Tekrar mavi ekran alırsan dumpları paylaşın;
Minidump Dosyalarını Upload Etme | Technopat Sosyal

Sistem geri yükleme sistem açılmadığında kritik hatalarda geri alınır. Kafanıza göre alırsanız daha çok sorun yaşarsınız.
Temiz Win 8.1.3 format atın. Tekrar mavi ekran alırsan dumpları paylaşın;
Minidump Dosyalarını Upload Etme | Technopat Sosyal
Kısaca anlatmam gerekirse ekran kartını çıkardım. Ekranım VGA çıkışlı olduğu için anakarttan bağladım. Bunun öncesinde ekran kartı bağlı olduğu zaman görüntü alamıyorum diye ardı ardına 10 defa kapatıp yeniden açtım. Meğer HDMI sorunluymuş. Daha sonra bu hatalar dizisi ortaya çıktı.
Kod:
https://drive.google.com/folderview?id=0ByiI7P-9oTXEfllkTnowb1dUSEhCaDRqaEN3WVAzakdaUWNiajY5LTVHdk5QSTJKT0dWNkk&usp=sharing
. Bu linkte dump dosyası mevcut. Format ile 20 oyunumun silinmesini hiç istemiyorum. Harddisk "C" ve "D" diye ayrı değil.

Bios güncel değil güncelleyin.
http://download.msi.com/bos_exe/7918v27.zip
MSI araç ve uygulamalarını kaldır, Extreme Tuning Utility kaldır.
Memtest yapıp, sfc /scannow ile chkdsk /f /r uygulayın.
Dediğiniz linki indirdim. Boş usb belleğe attım. Bios güncellenirken hiç dokunmadım. Başarıyla güncellendi yazısı geldi. Daha sonra bilgisayar yeniden başladı. Ekrana görüntü gelmeden kapandı. Tekrar kendi açıldı. Görüntü gelmeden tekrar kapandı. Ardı ardına bu şekilde tekrar etti. Bende fişi çektim.

Şuan açılabiliyorsa sorun yok. Açılmıyorsa cmos reset yapıp bios default edip tekrar dene.
Benim anakartta cmos olan yerin üstü açıktı. Araştırdım. Eski bilgisayarda varmış. Hallettim. Şuan bios güncel. Memtest çalışıyor. Hammer testi uygularken %91 bir hata verdi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı