DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran

caner ceylan

Hectopat
Arkadaşlar selamlar konu başlıgımda da belirtmiş oldugum gibi mavi ekran sorunu alıyorum. Ve bu sorun genelde oyuna girince oluyor ama normal kullanımda da oluyor. Ben sürücülerden şüpheleniyorum. bana yardımcı olmanız dilegiyle mindump dosyalarımı bırakıyorum. Genelde açılmış konulara baktığımda minidump dosyaları isteniyor.

Sistem özellikleri: Intel Core i5 4210U 1.7 GHz 2.4 GHz Turbo Ekran kartı: Intel HD grapichs harici Ekran kartı: NVIDIA GeForce 840M

İşletim sistemi: Win10 64 Bit

Son düzenleyen: Moderatör:
W10 Home son isteğe bağlı güncellemelerde boyle sorunlar oluyor. Bende de aynı sorun vardı W10 Pro kurdum son güncellemeleri kurmadım düzeldi.

Minidump dosyaları nerede?

Şimdi yükledim gene mavi ekran aldım da.

W10 Home son isteğe bağlı güncellemelerde boyle sorunlar oluyor. Bende de aynı sorun vardı W10 Pro kurdum son güncellemeleri kurmadım düzeldi.

Format atmıştım şu anda güvenlik güncelleştirmeleri var. Onun dışında güncelleme yapmadım. Windows 8.1'den güncelleme yaptım onda da aynı sorunları yaşıyordum.

Gerçekten yardıma cok ihtiyacım var bilgisayarcılara para ödemek yerine benim çözebilicegim bir şeyse çözmek isterim tabii mümkün değilse teknik servis ya da bilgisayarcıya da gösterecegim bu işlerden anlayan arkadaşlar yardımcı olabilir mi mümkünse.

NVIDIA ekran kartınız bozuk muhtemelen. Intel masaüstünde çalışır NVIDIA ekran kartı ise sadece Chrome ve oyunlarda çalışır. NVIDIA devreye girince hata alıyosunuz. Işin garip tarafı bu anlattığımı eski laptopumda yaşadım. Çareyi NVIDIA sürücüsünü yüklememekle bulmuştum. Aynı laptoptu sadece 4210M idi benim işlemcim. Umarım bozuk değildir ve yazılımsal bir durumdur.

Yardımlarınız için çok teşekkürler umarım uzun zamandır laptopu temizletmiyordum alakası olabilir mi?

Sanmam benim dediğim gibi NVIDIA Driver'ını silin stabil çalışacaktır bilgisayar oyunlarda FPS kaybın olsa da yapacak bir şey yok en azından mavi ekrandan kurtulursun.

Yardımlarınız için çok teşekkürler peki ben şu anda NVIDIA sürücüsünü silsem oyunlardaki performansımı cok etkiler mi ve nasıl silebilirim oyunları Intel Grapichs ile oynamak için?

Sanmam benim dediğim gibi NVIDIA Driver'ını silin stabil çalışacaktır bilgisayar oyunlarda FPS kaybın olsa da yapacak bir şey yok en azından mavi ekrandan kurtulursun.

Dediğiniz gibi sürücü sildim ve yine verdi bilgisayar tekrar başlayıncaya sürücüyü otomatik gün gelmedi.

İslemcinin Win7 destegi var. Sistemi kurup bir dener misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…