DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL Windows 10 Mavi Ekran Sorunu

ynsyns0

Hectopat
Daha fazla  
Yıllar sonra ilk defa format attım ve mavi ekran sorununu format atmadan önce bir kere gördüm ondan 2 gün sonra format attım zaten. Az önce bir daha oldu. Sebebi nedir acaba? Bu fotoğraf işe yarar mı bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim buyrun.

Şu sürücüyü yükleyin. Aynı sıkıntılar tekrar ederse bilin ki bluetooth adaptörünüz arızalı. Bu arada bluetooth adaptörünüz mSATA slotuna harici olarak bağlı. Tek kartta Bluetooth 4.0 + wifi adaptörlü bir adaptör almanız işinizi görür.

Donanımsal değil, yazılımsal sorun. Önce Windows 10'a uygun BIOS ve EC yükle kardeşim, ondan sonra formatını at.

Donanımsal değil, yazılımsal sorun. Önce Windows 10'a uygun BIOS ve EC yükle kardeşim, ondan sonra formatını at.
Bluetooth yongasının güncel microcodeleri mevcut BIOS içerisinde zaten yüklü. BIOS güncellemesi bluetooth sıkıntısını çözmez. Bluetooth yongası SATA kontrolcüsü alında. Temiz kurulum yapılıp Microsoft ve ya Qualcomm tarafından imzalanmış doğru bir sürücü yüklendiği ve çekirdek sürücüsü çöktüğü taktirde hedef donanım arızalıdır. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın.

Bluetooth sürücüsüyle alakası yok. İstediğin Bluetooth sürücüsünü yüklerim, mavi ekran alınmayacağını kanıtlarım. Ayrıca Bluetooth yongası SATA kontrolcüsü altında değil. SATA ile hiç alakası yok onun. Kendi kontrolcüsü var onun Wi-Fi kartının içinde.

AIDA64 raporunu görüntülememişsin bir şeyler biliyormuş gibi boş boş konuşuyorsun. Arkadaşın bilgisayarında Qualcomm Atheros AR3012 Bluetooth 4.0 harici bir adaptör var. Bu adaptör mSATA slotuna bağlı ve bu slotu SATA kontrolcüsü yönetmekle sorumlu. Ayrıca wifi adaptörü Qualcomm Atheros AR9485WB-EG. Yine mSATA slotunda SATA kontrolcüsü tarafından yönetilen bir adaptör. Ayrıca arkadaşın aldığı mavi ekrandan bile Bluetooth adaptörü çekirdek sürücüsü hatasını anlamadıysan sen bilmediğin işlere hiç girme kardeşim bilgi kirliliği yaparsın sadece.

Denerim hocam eyvallah. Şuanki driverı kaldirip bunu kurayım mı fark eder mi?
Daha yeni format attım ama..
Driver Booster gibi uygulamaları kendi kendine güncelleyen programlar kullandınız mı?
Yok kullanmadım windows kendi yükledi.

Son düzenleme:

Yolculuktayım hocam musait olunca bunu da yapayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…