DRIVER_POWER_STATE_FAILURE Mavi Ekranı

Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Doktor
İyi günler,

Geçen gün Driver Identifier'de N56VZ laptobum için Chipset driverı güncelleştirmem gerektiğini gördüm. 9.4.0.1017 sürümü çıkmıştı. Aslında laptop C216 Chipset'e sahipti. Driver bilgilerinde ise;

Kod:
 Target PDH/Chipset: Xeon(R) processor E3-1200 v3,Intel(R) 4th Gen Core processor, Intel(R) 8 Series,C220 Series
bilgisi yer alıyordu. Açıkçası bu yüzden uzun bir süre yüklememiştim driverı fakat geçen gün yüklemeye karar verdim. Yükleme sırasında bir yerde takılıp yukarıdaki hata ile mavi ekran verdi. Yüklemeden hemen sonraki dump dosyası sanırım silindi elimde mevcut olmadığını düşünüyorum. Driver Identifier'i tekrar çalıştırdığımda ise ;

icon_usb.gif
Intel(R) 7 Series/C216 Chipset Family USB Enhanced Host Controller - 1E2D
Intel9.3.0.10252012-10-05Update
icon_usb.gif
Intel(R) 7 Series/C216 Chipset Family USB Enhanced Host Controller - 1E26
Intel9.3.0.10252012-10-05Update

Şu iki sürücü haricinde diğerlerinin güncellendiğini gördüm. -OVERALL ile tekrar denedim yine aynı şey oldu. Kalan kalsın deyip bilgisayarı kullanmaya devam ettim. Fakat yeni bir driver yüklemeye çalıştığımda (Mesela bugün Turkcell VINN driverlarını yüklemeye çalıştığım zaman) aynı mavi ekranı yine aldım. Minidump klasöründe iki tane dosya mevcut. Birisi ntoskrnl.exe'den kaynaklı diğeri ise nvkflt.sys'den kaynaklı fakat mavi ekran hatası ikisinde de aynı.

Dump 1 : 071613-62468-01.dmp — Yandex.Disk

Dump 2 : 071613-43375-01.dmp — Yandex.Disk

Bu hatayı aldıktan sonra bilgisayar yeniden başlatıldığında yüklemek istediğim driverin (mesela bugün Turkcell VINN driverının) yüklenmiş olduğunu görüyorum fakat niye böyle bir sıkıntı oluyor ? Ne yapmam gerek ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir driver insanın ömründen ömür götürür mü ? Götürüyormuş demek ki. Yükleyicide sıkıntı çıkaran sürücüyü eski sürümüne çevirmeme, hatta eski sürümü tekrar yüklememe rağmen hepsinde mavi ekran aldım. Bu sondu, 2 sefer Recorvery yaptım bunun yüzüne bilgisayara. Bundan sonra da Chipset sürücüsünü güncelleme mi, hayatta. Otomatik yükleme aracı da aynı etkiyi yaptı. Tam bir fiyasko. Sizin yapacağınız driverın ben...

Biosun güncel mi? Çünkü mavi ekran Ekran kartından kaynaklı idi. Verdiğim sürücü doğru yani chipset driver doğru ancak aldığın hata ekran kartı ile ilgili. İlk başda dumpları incelememişdim, şimdi baktım ekran kartına bağlı hepsi ve biosuna baktım ekran kartı güncellemeleri mevcut biosda.
Biosun 217 sürümünde değilse güncelle.
Eğer güncel değilse ve güncelliyeceksen ilk önce bunu yükle ve sonra güncelle
http://downloadmirror.intel.com/22036/a08/iata_cd.exe

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı