Çözüldü DRIVER_POWER_STATE_FAILURE minidump analizi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 8.1

Angarya_messi

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Oyun oynayacaksanız iş laptobu almayın
Meslek
Öğrenci
RAM
4gb ddr3 800Mhz
SSD veya HDD modeli
WDC WD5000AAKS-75A7B0
Ekran kartı
OEM 9500 GT
Anakart
G41T-M6 V3.0
İşlemci
Pentium e5200
Biraz önce bilgisayarı açtım 2-3 dk boyunca açıktı ve birden mavi ekran verip yeniden başladı internetten araştırdığıma göre yanlış veya hatalı bir sürücüden kaynaklıymış bu mavi ekranın sebebi.

Hangi sürücüden kaynaklı olduğunu analiz edebilecek arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
MiniDump

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tespitim doğru. Diskte bad sector var. Verilerinizi yedekleyin ve diski en kısa sürede sistemden ayırın.
atapi.sys çökmüş. Bu da diske işaret eder.

WD diskinize acil tarama istiyorum.

HD Tune Pro ile "Quick Scan" kapalı şekilde "Error Scan" yapın ve sonuçlara ek olarak Health ve Smart verilerini de atın.

Tamamdır taramayı başlattım sonuçları atacağım.
1 saat oldu anca yarısına geldi şöyle SS'i bırakayım

Son düzenleme:
Tespitim doğru. Diskte bad sector var. Verilerinizi yedekleyin ve diski en kısa sürede sistemden ayırın.

Hard diski herhangi bir şekilde kurtarma ihtimalim var mı?

Ya da kullanmaya devam edersem nereye kadar götürür?

Low Level Format işlemi var ama yine de pek işe yaramaz.

Verilerinizi yine de bir yere yedekleyin.

Daha öncesinden 2-3 defa böyle HDD bozulduğu için harici bir HDD aldık fotoğraf ve videoları o HDD'ye yedekledik. Yedek konusunda sıkıntımız yok yani önemli olan bilgisayardaki HDD'yi kurtarabilmek.
An itibarıyla LLF yaptım ve Windows'u kurar kurmaz HD Tune Pro ile error scan yapıyorum şu anlık 5 de 1'i bitti ve hiç hasarlı sektör gözükmüyor.

Dosya Ekleri

• 20220415_034521.jpg
    59,7 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
LLF yaptığınız için bozuk sektörleri yok saydı.

Gözükmemesi doğal.

Peki bu LLF'den sonra verilerin tekrardan bozuk sektörlere yazılmaması için ne yapabilirim nasıl bir önlem alabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…