Driverların önemi

Neden gizli yaptı o zaman? Neden yakalanana kadar ses çıkarmadı? Sonra neden özür diledi? Sonra neden batarya fiyatlarında indirime gitti özür babında?
Neden kullanıcılara "bakın böyle bir sorun var isteğe bağlı şöyle bir güncelleme çıkarıyoruz, yükleyenin telefonu yavaşlar ama batarya sıkıntısı çekmez, yüklemeyenin de telefonu aynı hızda devam eder ama ani kapanmalar olabilir" demedi? Neden kullanıcılara "2 yıldan sonra batarya sıkıntısı oluyor gelin değiştirelim demedi de direkt böyle bir şey yaptı "gizli" olarak? Orda yanlış bilgi vs. yok Apple bile isteye yapıyor bunu önceden gizliydi şimdi apaçık.

Esas amaçlarının ne olduğunu kimse bilemez. Batarya sorununa çare aramak yerine böyle bir çözümle ürünlerini yavaşlatan firmayı savunnan bir fanboydan saçmalığın ne olup olmadığını ders alacak değilim.
Amaca değil sonuca bakalım Recep Baltaş sonuç olarak bu ürünler "gizli" olarak yavaşlatıldı ve Apple Reddit'te yakalanana kadar bununla ilgili tek bir açıklama dahi yapmadı. Sonra da özür diledi. Amaçları bu kadar basit olsaydı açıkça yaparlardı. Pil değiştirme uyarısı yapmak yerine böyle gizli gizli ürünlerini yavaşlatan bir firmadan bahsediyoruz. Ki telefonlar ekran kartı gibi de değil çok çabuk değiştiriliyor ve çok kısa sürelerde çok fazla yeni ürünler çıkıyor. Bu yüzden herhangi bir firmaya önyargılı olmadan hepsinin bu tarz girişimlerde bulanabileceğini düşünmek çok da mantık dışı olmasa gerek.

Son düzenleme:
Gizli saklı bir şey yok. Kaynak gösterebilir misin?
Apple’in özür dilediğine ve gizli saklı yapıldığına dair kaynak göster ona göre devam edelim.

Bununla ilgili konu bile açmıştım. Tabii, cevap gelmedi orası ayrı.

Yoo, konuna cevap gelmiş, kontrol ettim.
Pil değiştirme uyarısı yapmak yerine.

Haberler: "Apple yeni sürümde pil değiştirme uyarısı getirdi"
Kullanıcılar: "Apple bize batarya satmak istiyor! Benim pilim sorunsuz çalışıyor!1!1!"

Doğru, Apple'ı tamamen savunmayacağım ama olayın da tam sizin anlattığınız gibi olmadığını bilmekte fayda var.

Öte yandan Apple örneğinden yola çıkıp NVIDIA aynısını yapıyor diyecekseniz ben de ispatlayın diyorum. Performansta bunu ispatlayacak kadar bir fark yok. Hatta çoğu oyunda performans artışı var.

Son düzenleme:
Gizli saklı bir şey yok. Kaynak gösterebilir misin?
Apple’in özür dilediğine ve gizli saklı yapıldığına dair kaynak göster ona göre devam edelim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Performans ile ilgili değil ama driverin bir cihazın tanınabilmesinin ne kadar önemli olduğunu gösteren bir konu birazdan geliyor.

Zaten konuda hiçbir yerde yapıyor demedim. Sadece bir ön kabul ile "asla yapmaz" denmesinin yanlış olduğunu söylüyorum. Yapar yapmaz onu bilemem ama iddialar mevcut Youtube'da tabi ne kadar objektif bilinmez.

Arkadaşlar öncelikle merhaba. 2 yıl öncesinde GTX 1050 bulunanan bir bilgisayar aldım. 1 yıl gayet doğal kullandım sonrasında ise 416 sürümünden sonra stuttering sorunu yaşamaya başladım. Herhangi bir sıcaklık vs sorunu yoktu. Stuttering sorunu çıktıktan sonra format atsam dahi parçaları değiştirip denesem dahi sorunum çözülmedi. Şimdide RX 570 geçtim 1 ay boyunca sorunsuz kullandım. Sonrasında ise sadece pubg de stuttering sorunu yaşıyorum. Gtx 1050 de her oyunda yaşıyordum bu arada. Bilemiyorum tek benmi yaşıyorum ama bişeyler bilgisayara bence bir süre sonra etki ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…