Driverların önemi

Ben hep söylüyorum. Fiyat /FPS kartı seçmeyin fiyat/performans kartı seçin diye. Sen git 4k ya ekran kartı al üstelik bilinen birkaç sorunu olsun. Niye aldın diyince abi fiyatına göre çok FPS veriyor. 2 video buluyor adam FPS'i yüksek hemen bunu alayım. Kardeşim o testlere bende baktım sistemim onlardan çok daha fazla FPS veriyor aynı özelliklerde bunu da açıklayın o zaman? Sistemimde AMD 3600'ü gerçekten kullanmaya değer bulduğum için tercih ettim. Memnunum. Yiğidi öldür,hakkını yeme AMD işlemciler ile İnteli bazı açılardan geçmiş durumda. İkisininde şuanda birbirine karşın hem iyi hem kötü yanı var. Ama GPU tarafında gerçekten el sürülesi değil bu AMD ekran kartları. Burda AMD öneren ve NVIDIA kart önerilince "o pahalı şu daha ucuz AMD ekran kartı al" diyen zihniyet tercihini kendine saklamalı. Ben rezil olduktan sonra(üstelik 400 liralık bir şey de değil be kardeşim 3.5k para veriyorsun) bu parayı verince sıkıntı yaşayacaksam dursun yani kenarda. Bide gelip bunu iş işten geçince değiştirince al sana mağduriyet. Yok AMD sen GPU'ya el atma. Ucuza kaçıp F/P yapacağına kaliteli parçalar çıkar ki farkın olsun. Burdaki çoğu kişi tecrübesine saygı duyulacak kişi. Öte yandan gerçekten kulaktan dolma ve 1 video ile profesyönellik kazandığını sanan bir camia da mevcut tabii.

Ne yazık ki her şeyde geçerli bu birkaç bilgi ile birçok şeyi bildiğini sanmak.
Bu arada şöyle bir durum da var kimse yazmamış. Macbook Pro'lar GPU kullanacak ise Radeon kullanıyor hiç Nvidia görmedim. Genellikle Intel Iris, GPU koyacaksa Radeon. Bu noktada, AMD daha iyi bak Apple onu tercih ediyor demek ne kadar yanlışsa, bu konularda tümevarım yapmak da en az o kadar yanlıştır.

Son düzenleme:

Dediğiniz çok mantıksız. İlk defa çıkan karta bir anda bütün oyunların optimizasyonları verilemez. Fakat hataları yamalarla düzeltilebilir. AMD bunu yapıyor. Driverları uzuna yayarak yavaş yavaş optimizasyon veriyor. Nvidia güncellemelerinin bir kısmının boş olduğuna inanıyorum. Tamamiyle Apple gibi. Nvidia yeni ekran kartı sürümleri görüntüyü iyileştirirken, FPS değerlerini azaltıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
(365 Gün de anlatsan bu kafa yapısından çıkaramazsınız bu insanları. Evet Nvidia çöp arkadaşlar çok haklısınız..) Yeni gelen Windows güncellemesi de her şeyi kaldırdı onu anlamadım ekran kartının driverı gitmiş Radeon lite kurmuş sanırım bende temiz kurulum yapacağım tekrar.

Bunun sebebi AMD'nin daha iyi olması değil.
Şöyle ki Apple tüm driverlarını kendisi yazmak/düzenlemek istiyor. Nvidia ise driverların kaynak kodlarını vermek istemiyor. Hatta bu yüzden OSX'in hala RTX desteği yok.

Nvidia önce linux ile sonra da macOS ile arayı bozdu.
Eğer liderliği kaybederse toparlaması zor olur.

Çoğunun beğenmediği AMD şuan çoğu workstation, server ve oyun konsollarına can veriyor.
Hatta Stadianın alt yapısını da AMD hazırlıyor. Oyun konusunda AMD daha önde bir firma.

İşte bu yüzden diyorumya tümevarım yapmak yanlış birkaç bilgi ile. Kim bilir iç yüzünde daha neler neler var.

Apple'in bu yavaşlatma işlemini geçerli bir nedenden ötürü yapmasını anlıyorum, ama bence arkadaş söylediğinde haklı. Telefonları habersizce yavaşlatmak yerine kullanıcıya pil değiştirme uyarısı verilmeliydi.

Haberler: "Apple yeni sürümde pil değiştirme uyarısı getirdi"
Kullanıcılar: "Apple bize batarya satmak istiyor! Benim pilim sorunsuz çalışıyor!1!1!"

Uzun süre kullanılan telefonların pilinin zayıfladığı ve değiştirilmesi gerektiği zaten herkesçe bilinen bir gerçek. Ben kimsenin böyle bir itirazda bulunacağını düşünmüyorum. Ama sen, telefonları kullanıcıdan habersiz yavaşlatırsan, senin benim gibi çok teknolojiyle arası olmayan bir adamın düşüneceği ilk şey "Telefonum yavaşladı, yeni bir tane almalıyım." olmaz mı? Yaptıkları gizli bir üçkağıtmış gibi geliyor.

Ha ayrıca, pilimden dolayı telefonum aniden kapansaydı böyle bir şey de demezdim.

Benim pilim sorunsuz çalışıyor!1!1!"

Hangi marka ekran kartın , bu ay sonu alıcam.
Sapphire nitro+ mu asus rog strix radeon rx 5700 xt oc

WattMan hatasının önceden tespit edilememesi yüzünden firmayı suçlayamazsınız. Ama sonradan düzelttiği için tebrik edebilirsiniz. AMD zaten Nvidia kadar tecrübeli bir marka değil. Buna rağmen bunu kısa sürede düzeltecek başarıyı elde etmeleri takdiri hak eder. Piyasada popülerliği son yıllarda artan bir markayı driver yüzünden eleştirmek haksızlık olur. Ben bu konuda çok iyiler demiyorum zaten. Adamların piyasada var olduğu ve popüler olduğu dönemlere bakarsanız zaten şu anki başarısı gayet açık. Ancak driver konusunda sizin anlatmaya çalıştığınız kadar kötü değiller. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Adamlar başarıyı yavaş yavaş yakalıyor. Bu iyi bir şey. Nvidia zaten rakipsizliğe alıştığı için çuvalladığı ortada. Ekran kartı piyasasını AMD ele geçiriyor. Fiyat/Performans bu işin kilidi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…