Merhaba.
Öncelikle Technopat ailesi, doğum günümü kutladığınız için çok teşekkür ederim.
Ben Dropshipping araştırmaları yapıyorum fakat henüz tam bilgi edinemeden bu işe girmek istemiyorum. Dropshipping'den kast ettiğim, herhangi bir ticari dal olabilir. Dolap sitesi üzerinden kıyafet, kordon satmak bile olabilir.
Amazon üzerinde satıcı hesabı oluşturmak için şirket açmaya gerek olmadığını öğrendim araştırmalarım sonucunda.
Hepsiburada gibi sayfalarda ücretsiz satıcı hesabı açılıyor fakat envantere ürün eklemek için vergi mükellefiyeti, şirket belgesi gibi belgeler istiyor, yani resmi olarak şirket kurmak gerekiyor sanırım.
Amazona $40 verip hesap açacağım fakat envantere ürün yükleyemem diye korkuyorum, sonuçta boşu boşuna ₺350 civarı az para değil.
Amazona hesap açıp $40 ödediğimde envantere ürün yükleyebilecek miyim sorunsuz şekilde? Suspend olayını araştırdım, o konuda sorun yaşamam bilgileri doğru girerek.
Yüklediğim ürünleri yurt dışına satmak istersem ya da yurtiçinde satmak istersem kargo ya da vergi ne kadar alınıyor? Yani kâr edelim derken zarar etmeyelim.
Bir de en önemli konu, ben diyelim bir ürün almak istiyorum örneğin özel tasarım bardak yaptırmak istesem satmak için, bunu nereden yaptırabilirim kâr yapabileceğim şekilde?
Ürünü amazona yükledim, ürünü sattım, ürünü kargoladım, ürünü beğenmeyip iade ederlerse ne oluyor?
Bu gibi sorularıma cevap verirseniz çok minnettar kalırım.