Dropshipping nasıl işler?

smithblacksmith

Megapat
Makaleler
10
Daha fazla  
Merhaba.

Öncelikle Technopat ailesi, doğum günümü kutladığınız için çok teşekkür ederim.

Ben Dropshipping araştırmaları yapıyorum fakat henüz tam bilgi edinemeden bu işe girmek istemiyorum. Dropshipping'den kast ettiğim, herhangi bir ticari dal olabilir. Dolap sitesi üzerinden kıyafet, kordon satmak bile olabilir.

Amazon üzerinde satıcı hesabı oluşturmak için şirket açmaya gerek olmadığını öğrendim araştırmalarım sonucunda.

Hepsiburada gibi sayfalarda ücretsiz satıcı hesabı açılıyor fakat envantere ürün eklemek için vergi mükellefiyeti, şirket belgesi gibi belgeler istiyor, yani resmi olarak şirket kurmak gerekiyor sanırım.

Amazona $40 verip hesap açacağım fakat envantere ürün yükleyemem diye korkuyorum, sonuçta boşu boşuna ₺350 civarı az para değil.

Amazona hesap açıp $40 ödediğimde envantere ürün yükleyebilecek miyim sorunsuz şekilde? Suspend olayını araştırdım, o konuda sorun yaşamam bilgileri doğru girerek.

Yüklediğim ürünleri yurt dışına satmak istersem ya da yurtiçinde satmak istersem kargo ya da vergi ne kadar alınıyor? Yani kâr edelim derken zarar etmeyelim.

Bir de en önemli konu, ben diyelim bir ürün almak istiyorum örneğin özel tasarım bardak yaptırmak istesem satmak için, bunu nereden yaptırabilirim kâr yapabileceğim şekilde?

Ürünü amazona yükledim, ürünü sattım, ürünü kargoladım, ürünü beğenmeyip iade ederlerse ne oluyor?

Bu gibi sorularıma cevap verirseniz çok minnettar kalırım.

Dropshipping işini Amazon üzerinden yapacaksanız öncelikle bilmeniz gerekiyor ki ürünleri sizin Amazon depolarına göndermeniz gerek eğer özel bir depo şirketi ile anlaşmazsanız. Ürünler için de en çok başvurulan ülke Çin. Yani "özel tasarım bardak yaptırmak istesem satmak için" sorunuzun cevabı Çinli bir üretici ile anlaşmanız gerek. Üretilen ürünleri de Çin üzerinden Amazon'a göndereceksiniz. Daha sonrasında Amazon sizden bir ücret alarak ürünlerin alıcıya kargolanmasını sağlayacak. Fakat benim tavsiyem bu işe Amazon'dan önce shopify ile başlayın. Suspend olayına da çok güvenmeyin, ben çok insan tanıyorum ürünleri sattıktan sonra parasını alamadan suspend yiyen.

Güzel bir iş. Fakat 7/24 takip etmeniz gereken bir iş. Bazı Chrome uzantıları ve botlar kullanıp sistemi takip edebilirsiniz fakat, uğraştırıcı bir iş.

Uğraşırım yeter ki para kazanayım.

Vardiya düzeninde çalışıp asgari ücretten bir tık fazla almak, istediğim her şeyi alamamak beni sinir ediyor.

Para kazanayım da vakit önemli değil şu an.
Dropshipping işini Amazon üzerinden yapacaksanız öncelikle bilmeniz gerekiyor ki ürünleri sizin Amazon depolarına göndermeniz gerek eğer özel bir depo şirketi ile anlaşmazsanız. Ürünler için de en çok başvurulan ülke Çin. Yani "özel tasarım bardak yaptırmak istesem satmak için" sorunuzun cevabı Çinli bir üretici ile anlaşmanız gerek. Üretilen ürünleri de Çin üzerinden Amazon'a göndereceksiniz. Daha sonrasında Amazon sizden bir ücret alarak ürünlerin alıcıya kargolanmasını sağlayacak. Fakat benim tavsiyem bu işe Amazon'dan önce shopify ile başlayın. Suspend olayına da çok güvenmeyin, ben çok insan tanıyorum ürünleri sattıktan sonra parasını alamadan suspend yiyen.

Shopify hiç araştırmadım, şirket gerekiyor mu bilginizi özet geçer misiniz?

Bir de Çinli üreticiyi nereden bulabilirim ki?

Hocam biraz bilgim var, genelde lisansı veya bir markaya bağlı olmayan ( ki genelde Çin pazarından çıkıyor bu ürünler ) ürünleri satıyorlar ilk başta. Markasız bir torba dolusu mandal en basitinden. Bunları stok yapabileceğiniz 1 adet oda da lazim olacak. Daha fazla bilgim olsa kesinlikle bu işe girerdim.

Hocam biraz bilgim var, genelde lisansı veya bir markaya bağlı olmayan ( ki genelde Çin pazarından çıkıyor bu ürünler ) ürünleri satıyorlar ilk başta. Markasız bir torba dolusu mandal en basitinden. Bunları stok yapabileceğiniz 1 adet oda da lazim olacak. Daha fazla bilgim olsa kesinlikle bu işe girerdim.

Teşekkürler hocam.

Ben yaklaşık 2 haftadır bir araştırma içerisindeyim. Amazon Türkiye'den bir hesap açıp onun içinden de Amerika bazlı bir markete çevirebilirsin hesabını ama bence Türkiye'ye satarsan kar elde edemezsin. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi aliexprenden markasız (markasız olması önemli) ürünü Amazon hesabına yüklersin ve gerisi beklemek ama benim anlattığım kadar kolay bir işte değil. İlk başta bir miktar sermaye gerekiyor çünkü Amazon sana yanlış bilmiyorsam eğer 14 gün içerisinde teslim ediyor yeni başladıysan. Sana en büyük önerim araştırarak gir benim bile daha araştırmam gereken bir sürü şey var.
Yapman gerekenler:
1-Amazon satıcı hesabı.
2-markasız bir ürün bulmak (markalı olursa hesap kapatılabilir)
3-o ürünü başka ticaret sayfalarından bulmak.
4-bulduğun ürünü Amazon sayfana kar elde edecek şekilde koymak.
5-sipariş geldiği zaman ise o ürünü tedarik edeceğin siteye gidip satın alacaksın ve siparişi veren kişinin bilgilerini girceksin.
6- ürün müşterinin eline gidecek ve Amazon da bunu onayladığı zaman paran hesabına düşecek.
7-(eğer yurt dışı satış yapacaksan payoner kart gerekli parayı çekebilmek için)

Dediğim gibi araştırarak gir sadece Amazon'da yapacağım diye bir şey yok farklı sitelerde de yapabilirsin.

Ama girmek için bir sermaye şart o konuda da için rahat olsun Amazon sana bloke koymazsa satış yaptıkça o ilk başta girdiğin parayı katlarsın.

Bu işi yapan varsa bana anlatabilir mi

Technopat Haberler

Geri
Yukarı