Dropshipping nasıl yapılır?

glikojen

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Çevremde bu işi yapan 1-2 kişi olmuştu. Az da olsa kazanmışlardı ama onlar farklı bir şekilde yapıyordu galiba. Benim sorum şu, dropshipping nasıl yapılır ve bu 27 dolar ve 3 dolar kargo sınırı var, bu dropshipping'de de geçerli mi? Arkadaşımla birlikte yapmayı düşünüyoruz, ikimiz de 15 yaşındayız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim dropshippingin milyon farklı yöntemi milyon farklı yolu var. Sistem kurup yol haritası belirlemeniz lazım. Ödeme alma yollarını satış yapacak platformları ayarlamanız lazım vs vs. Youtube üstünden eğitim videoları vb izleyip bilgilenebilirsiniz. Forumda kimsenin -haklı olarak- ticaret taktiği vereceğini düşünmüyorum. Yaşlarınızdan dolayı da ödeme alma vergiye takılma sorunları yaşayabilirsiniz. Ayrıca emek ve uğraş isteyen işler bunlar muhtemelen okuyorsunuz buna vakit ayıramayabilirsiniz.

Gece 2'ye kadar boş oluyoruz ikimizde. Oyun oynamak yerine bunu denemek daha mantıklı geldi. Bence de ticaret taktiği vereceklerini ben de düşünmüyorum. Yaşımdan dolayı da takılma sorunu olduğunu biliyorum. Arkadaşlarım dropshippingi bir toptancıdan bulup N11'de falan satıyordu.

Eskiden olsa belki ama şu an bu yeni gelen yasalarla birlikte yurt dışından alacağınız ürünlerden edeceğiniz kâr (eder misiniz orası da şüpheli) sizi tatmin etmez. Yani uğraştığınıza değmez.

Uğraşırım diyorsanız okay.

Bir tedarikçi bulup bütün gideri hesapladıktan sonra birim fiyatını belirleyip uygun bir platformda satmalısınız. Satış yapınca geliriniz olacağı için devlet babamızın iyiliği için(en çok kendi iyiliğiniz için) satışınızın vergisini ödemelisiniz ve fatura kesmelisiniz. Şuan N11, Trendyol tarzı pazar yerlerinde satış yapamazsınız. Pazaryerlerine fatura kesme zorunluluğu getirildi. Fatura kesmek için de şirket sahibi olmalısınız ve dediğim gibi VERGİ ÖDEMELİSİNİZ. Bu satın alım üst sınırı 30 euro mevzuları falan pek sıkıntı olmaz size. Yolu yordamı öğrenince neden sıkıntı olmayacağını anlarsınız. Vergi kısmın da Instagram tarzı bir yerde satış yaparsanız ve parayı bireysel ibanınıza alırsanız devlet baba fark etmediği sürece sorun yaşamazsınız ama buna vergi kaçırmak denir yakalanırsanız naneyi yersiniz. Satışı yaptıktan sonra gıcık elemanın biri sizden fatura isterse ve gönderemezseniz(şirketiniz olmadığı için gönderemeyeceksiniz) eleman şikayet ettiğinde hem vergiden hem faturadan ayrı ayrı naneyi yersiniz. Sahte fatura/naylon fatura keserseniz ekstra nane yersiniz. Sırf rakinini batırmak için bunlarla uğraşan 10larca gıcık tanıyorum dikkat etmeniz lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…