Çözüldü DS3 gamepad Linux dağıtımlarında nasıl bağlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Maomao

Kilopat
Makaleler
18
Yer
Erzincan ❄️
Daha fazla  
Bilgisayara Elementary OS kurdum ve DS3 gamepadi bağlamak istedim ama Windows'ta kullandığım dshidmini ve shibari yazılımları bu sisteme göre yapılmamış durumda. Sizin bildiğiniz alternatif açık kaynaklı yazılımlar var mı konsolu bağlamak için?

@mashiro hocam sizin bilginiz var mı?

Çözüm
/etc/dev/rules.d/ konumuna 99-ds3-controllers.rules adlı dosya oluşturup metin düzenleyici açtım ve içine şunu yapıştırdım:

Kod:
# DualShock 3 over USB.
KERNEL=="hidraw*", ATTRS{idVendor}=="054c", ATTRS{idProduct}=="0268", MODE="0666"

# DualShock 3 over Bluetooth.
KERNEL=="hidraw*", KERNELS=="*054C:0268*", MODE="0666"

Daha sonra sudo udevadm control --reload-rules kodu ile kuralları yenileyip kolu bağladım ve sorun düzeldi.

Kaynak: RPSC3 wiki
Oyun kolu kullanmadığım için bilmiyorum ama daha önce Plasma'da bunun için ayar görmüştüm sadece.
Sanırsam elementery OS GNOME kullanıyor belki sizin ayarları kurcalamanız işe yarayabilir.

DS4 hiçbir şey kurmadan bağlanıyor ve çalışıyor. DS3'ü bilemem ama kablolu bağlayınca da mı çalışmıyor hocam?

Sanırsam elementery OS GNOME kullanıyor...
Elementary OS Pantheon masaüstünü kullanır.

Hocam bende kablo bağlayınca çalışmıştı plasma masaüstünde.

/etc/dev/rules.d/ konumuna 99-ds3-controllers.rules adlı dosya oluşturup metin düzenleyici açtım ve içine şunu yapıştırdım:

Kod:
# DualShock 3 over USB.
KERNEL=="hidraw*", ATTRS{idVendor}=="054c", ATTRS{idProduct}=="0268", MODE="0666"

# DualShock 3 over Bluetooth.
KERNEL=="hidraw*", KERNELS=="*054C:0268*", MODE="0666"

Daha sonra sudo udevadm control --reload-rules kodu ile kuralları yenileyip kolu bağladım ve sorun düzeldi.

Kaynak: RPSC3 wiki

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…