Ufak bir araştırma yaptım. PS4 kolunun pilinin değişimi gerçekten kolay, arka kapağı söküp açıyorsunuz karşınızda pil zaten. Soketinden söküp çıkarın. Hangi pili takacağız derseniz baktığımda piyasada doğru düzgün pil yok. Sizde bakmışsınızdır muhakkak, gri kutu gibi bir pil. Olması gereken değerler 3.7 2000mAh. mAh ne kadar yüksek olursa o kadar uzun gider şarjı. Satılan pillere baktığımızda ise adamlar bu gri pilleri sökmüşler ve genelde 750MAh'lık Çin malı dandik piller çıkmış içinden. Ben DS4'ümün pilini değiştiriyor olsam yapacağım şu olur. Bu dandik pillere bulaşmam internetteki. Elimdeki orijinal pilin içini açar, bozuk bataryayı çıkarırım. Kutunun ölçülerine göre de sığabilecek en yüksek kapasiteli pili alırım. Aldığım pilin soket uyarsa ne âlâ, uymazsa eski pilin kablosunu çıkarıp yenisine lehimler işi bitiririm. 1 hafta önce pili bozulan ve orijinal pili 700mAh olan MP3 çalarıma aşağıdaki linkteki pille aynı marka, aynı satıcıdan aldığım 3.7v 850MAh'lık pili taktım ve sorunsuz çalışıyor, pilin bir eksisini görmedim henüz. Ne olduğu bilinmedik bir pile alacağınıza içine bildiğiniz bataryayı kendiniz alıp koymanız daha iyi olur. Aşağıya bir batarya ekledim, 3.7v 2000mAh. Boyutları açıklamasında yazıyor, sığıyor mu bakarsınız.
Benim kullandığım marka:

Bunu da araştırırken gördüm, yorumlarda adam direk DS4'e takmış bu da olur. Ama sanki bunun soketi yok. Diğerinde belki bir şans soketi uyardı ama burada kesin lehimlik işiniz var gibi:

@altempleton